Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7155244 www.bgdnes.bg

Майката биячка на Михаела няма да помирише килията

Само дъщеря й може да я съди

Темида не може да пипне Веселина за тормоза над щерката, травмите били леки

Жестоката майка, която млати тийнейджърката Михаела системно и я тормози заедно с гаджетата си, след като се напие, няма и да помирише зандан. Това се опасяват разследващите, които работят по скандалния случай, разтърсил варненското село Въглен. Причината е, че първоначалното освидетелстване сочи средни телесни повреди, за които майката Веселина може да понесе наказателна отговорност, но медицинските експертизи накланят везната в полза на майката, констатирайки леки телесни повреди. Леките телесни повреди според закона не са от компетенцията на държавното обвинение и прокуратурата не може да повдигне обвинения срещу майката и гаджето. Единствено Михаела, която отскоро навърши пълнолетие, може да съди майка си, като заведе дело от частен характер. То евентуално ще наложи глоба на родителката, но едва ли ще има превъзпитателен ефект.

Реклама

В края на юли тази година 17-годишната тогава Михаела е открита в безпомощно състояние от ченгетата след сигнал, подаден за изчезването й от нейна приятелка и сестра. Ченгетата я откриват пребита. Оказва се, че посегателството е извършено от собствената й майка Веселина и новото й гадже Синан. Двамата се напиват и нападат без причина тийнейджърката, като я млатят с юмруци и я блъскат в стените на банята и мивката. Девойката все пак успява да се отскубне от хватката и да избяга на улицата. Крие се при съсед, а след това търси начин да стигне до град Варна, където са приятелите й.

Малко по-късно майката и гаджето й Синан са арестувани за 24 часа. Те са били под влияние на алкохол, което се случвало системно, коментираха пред "България Днес" от прокуратурата.

Михаела бива настанена в Кризисен център, където остава и след като навършва 18 години. Рожденият й ден е по-малко от месец след мелето. Тя е категорична, че не желае да вижда майка си, нито да се връща в дома си.

Фрапантната история вади на бял свят семейния ад на Михаела, която от малка е подлагана на системен тормоз. Учителите й забелязват сините по ръцете и лицето й. Михаела е от проблемните ученици, които често се замесват женски побоища. Неспокойствието в дома оказва влияние върху психиката и поведението на младото момиче, което е преместено в друго училище след пореден конфликт. Никой не обръща внимание на непълнолетната ученичка, която дори е принудена да се премести да живее в село - заради новата любов на майка си. Там е изолирана и оставена без телефон.

"Макар законово да не можем да повдигнем обвинение при констатирани телесни проблеми, ще се повдигне обвинение за тормоза върху непълнолетната пострадала", заканват се от прокуратурата. Те са с вързани ръце до излизането на резултатите от психиатричните и медицински експертизи.

Развоят на случая ще е ясен до края на годината. Първоначалното освидетелстване, регистрирало средните телесни повреди, заради които майката можеше да отнесе до 6 години в затвора, няма стойност пред Темида.

Самата Веселина редовно се замесва в скандали, разкриват още ченгетата. Наскоро е подала жалба, че я плашат с убийство. Жалва се и че тя самата е бита, както и от противозаконно проникване в жилището й. Всичките й преписки са получили отказ от разследване. Новото й гадже Синан също редовно сезира полицията - подава сигнали поне по 2-3 пъти годишно, но всички те се оказват неоснователни след проверките.

Текстове под снимки:

Михаела се чувства

по-добре далеч от майка си

Реклама
Реклама
Реклама