Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7157215 www.bgdnes.bg

Рейки майстор Таня Христова: Преборвам заекване,глухота и депресии

Лея восък и бая срещу уплах по древна тракийска практика

Коя е тя?

Таня Христова е дипломиран психолог. Наричат я "восъчната жрица". Повече от 20 години помага с ръкополагане с рейки метод. Тя е и мастър рейки специалист. Преди години проф. Игнат Игнатов от Научноизследователския център по медицинска биофизика й прави изследване на енергията с кирлианов апарат, който показва десет пъти по-силно енергийно поле от нормалното. Таня Христова работи и с доктори, които доказват лечителските й способности.

- Г-жо Христова, славата на излекуваните от вас пациенти се носи надалеч. Наричат ви восъчната жрица, защо?

Реклама

- Защото освен системата рейки, в която съм учител, използвам и восъколеене. Това е стара тракийска практика. Методът се използва най-често на подсъзнателно закодирани страхове, депресии и болести, провокирани от преживени лошотии. Използвам восъка и за да изчистя аурата и полето, което обгражда физическото тяло на човек. Дали това е страх, преживяване като събитие, дали е това, което помним от момента на раждането си, восъкът казва всичко. Дори и тайни като тази, че родителите искали да махнат детето, също се виждат. С восъка се изчиства кодировката, балансира се аурата и човек тръгва необременен напред, сякаш е прероден. Аз обаче не работя по чистия метод на восъколеене. Аз ползвам църковна свещ, когато правя този метод. В процеса получавам информация от полето на човека и тя застива, отпечатана върху восъка във водата. Когато стигна до първопричината за заболяването, започва лечението ми.

- Дайте ни пример за излекуване чрез восъколеене.

- Идва при мен жена заради стерилитет. Тя няма физиологични проблеми и уж всичко е наред, но нещата не се получават. Восъкът "показа", че жената е била насилвана и подлагана на груб секс. Когато тези неща се изговарят и се обсъдят, чудото после се случва. Засега успявам да се преборя със стерилитета на 70%. С восъколеенето може да се превъзмогнат най-вече проблеми на централната и на вегетативната нервна система, без шизофренията и епилепсията, отключени от стрес и депресии. Ще дам и друг пример при едно дете, което заекваше. Видях от восъка, че малчуганът се уплашил от деня, в който петел скочил върху него, когато гостувал на баба си и дядо си на село. Сега няма и следа от това. Обикновено при заекващите мисълта тече много бързо, а речта се бави. Лесно с рейки уравновесявам енергията и нещата се оправят. Друг случай - веднъж ми бяха довели дете с астма. С восъколеене стигнахме до причината - уплаха от заря и дълбоко поемане на въздух. То блокира енергията в четвъртата чакра, която обгрижва и белия дроб. Симптомите бяха астма, а причината - съвсем друга, защото няма изменение в белите дробове.

- Вие сте рейки майстор, коя е основната ви цел - да събудите вътрешните сили у човека и те да свършат останалото?

- Да, точно така е. Всичко започна преди повече от 15 години. По това време мъжът ми се разболя и мотивацията ми да му помогна стана голяма. Днес е здрав, а инициирани в рейки са майка ми, децата ми, внучката. Рейки е източна система за лечение с полагане на ръце. Енергията идва "от горе" в нас, засилваме я в собственото си тяло и я изпращаме на болния орган, като човекът си взима от нея само толкова, колкото му е необходимо. В момента най-важното ми е да обучавам хората сами да лекуват себе си, без да се обвързват с лечители. Най-вече показвам на хората как се активират акупресурните точки на ръцете и краката, които отговарят за отделни органи - сърце, бял дроб и т.н.

- Т.е. чрез рейки можете да повлияете на всеки един орган, чакра така наречена?

- Точно така. Първата чакра обгрижва половата система, тазовото дъно, тазобедрени кости и крака. Втората отговаря за малкия таз, третата за жлъчката, черния дроб, панкреас, далак, диафрагма, четвърта - сърце, бял дроб, тимус, трахея, т.е. всичко, което е в гръдния кош, петата отговаря за щитовидната жлеза и гърлото, шестата - за зрението, слуха, обонянието, седмата - централна нервна система, която на практика управлява цялото тяло.

Реклама

- Добре, ако има патогенно заболяване, каква е гаранцията, че ще може да се даде точното количество енергия, която да спре развитието?

- Рейки е топла енергия, тя не може да навреди на човек, защото винаги е със знак плюс, показали са го и изследвания с дейонизирана вода в Центъра по медицинска биофизика. При него ръката се полага върху тялото, както вече казах, и ако то иска, поема енергията, ако не иска, лечителят нищо не може да даде. Т.е. човек трябва да има индикация за нужда, противно на волята му не става. И това е един от принципите на рейки - давай, когато ти поискат. Други принципи са: "Бъди ти в кондиция, за да бъде и болният срещу теб в кондиция", "Не се гневи точно днес и точно сега", "Помагай точно днес и точно сега".

- Според д-р Мария Куцарова, акушер-гинеколог, с която работите, се справяте перфектно с миомите, така ли е?

- Тръгнах да ги лекувам, защото официалната медицина винаги прибягва към ножа, а много хора не искат операции. Резултатите показват, че предизвикателството ми си струва. При мен непременно болните идват с изследванията си както преди, така ги карам и след лечението да си правят анализ на състоянието.

- Федералният научен медицински център за диагностика и лечение към Министерството на здравеопазването в Русия се е занимал с вашия случай, който показва как с биоенергията си променяте дистанционно по мисловен път микроструктурата на водата, разкажете.

- Този преход от отрицателна към положителна величина свидетелства за преход на водната среда към неблагоприятно за миомите състояние, което съответства на целите, поставени от мисълта, това е заключението от изследването ми. Но не само с миоми се справям добре. Дископатиите, междуребрените невралгии, страхово-депресивните състояния, камъните в бъбреците също не са особено трудни състояния за лечение.

- Чувала съм и че се справяте добре с глухотата.

- Имам едно дете пациент с увреден слух на лявото ухо от Перник. Графики от аудиологичен кабинет свидетелстват, че след два курса на лечение показателите са му три пъти по-добри. Работила съм с него само с лявото му ухо, а чувствително се е повлияло и дясното, сочат изследванията на малчугана.

- Какво е отношението ви към промяна в хранителния режим за здраве - против месото ли сте, млечните продукти?

- Изключително съм против всякакви такива вмешателства като промяна в хранителния режим на човека. Това може да доведе само до липси вместо до промяна за добро. Човек трябва да се вслушва в тялото си и да спазва баланс във всичко - хранене, живот, труд. Крайностите във всякакъв смисъл са патологии.

- Можете да баете, от баба си ли го наследихте?

- Да, благодарна съм на бабите си, които ми предадоха думите преди години. Винаги съм вярвала, че думите са енергия, мисълта също и това е доказателството. След като има урочасвания и проклятия, значи трябва да има и обратното - хора, които чрез определени заклинания да премахват лошата енергия. Аз продължавам да вярвам, че силата ни е вътре в нас. Това трябва цял живот да ни води - никой не може да те "омагьоса" или разболее, ако ти не му дадеш почва за това. Затова искам да кажа на хората - мислете добро, правете добро, пък няма как то да не дойде при вас.

За поръчка на книгата "Лечителите на България" на www.trud.cc

Телефон за връзка с лечителката:

0894 66-71-38

Реклама
Реклама
Реклама