Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7245445 www.bgdnes.bg

Наше момче облече Ан Хатауей

Модният ас детронира "Версаче" за костюмите на Виенския балет

Холивудската звезда избра дизайнера Петър Петров за премиерата на новия си филм

Дяволът може и да носи "Прада", но звездата от култовата лента Ан Хатауей носи лейбъла "Петър Петров".

Реклама

Красивата актриса, която изигра ролята на асистентката Андреа, и звезда от "Клетниците", облече костюм на българския дизайнер за представянето на неохоръра "Серенити" в Калифорния. Ан позира в изискания тоалет от сако и панталон в прасковен цвят с риза в същия десен, до друга икона на Холивуд - актьора Матю Макконъхи.

Тоалетът на Петър Петров, който от години вае изискани облекла за артелита на Виена, веднага обиколи модните блогове и социалните мрежи. Дрехата е в типичния за ексцентричния Петър стил - широк, свободен панталон с висока талия и колан и сако с прилеп-ръкави в един цвят. Самата Ан първа пусна снимки от фотосесията с тоалета на Петър, прегърната нежно със секссимвола Матю Макконъхи.

Дългогодишен участник на Седмицата на модата в Париж, Петър Петров от години е един от най-успешните български дизайнери зад граница. Адаш на нашата топигла от Лондон, която облече херцогиня Кейт Мидълтън, Петър обаче вае тоалетите си в австрийската столица. Звезди като Ан Хатауей не са рядкост в клиентския списък на Петров, като негов ансамбъл носи на фотосесия за корица звездата Миранда Кер, а риалити-иконата Кендъл Дженър облече кимоно от две части на точки на червения килим. За българските стандарти тоалетите му се продават на баснословни цени до шедьоврите на "Шанел" и "Гучи", но Холивуд е полудял по тях.

Младият ни дизайнер преди време дори успя да детронира модни къщи като "Версаче", "Кристиан Лакроа" и "Вивиан Уестууд", които загубиха битката за ушиването на костюмите на примабалетистите на Виенската опера и балет. През 2015 година звездите на операта дефилираха и танцуваха с облекла на Петър вместо с обичайните, ушити от модните гиганти, изброени по-горе. Въпреки че от години е в Австрия, Петър продължава да твърди, че много от работата му е отражение на българските му корени. "Аз съм горд, че съм българин, и се радвам, че мога да произвеждам голяма част от нашите продукти в България", признава Петър.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама