Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7286119 www.bgdnes.bg

Божинов сменя схемата на "Левски"

Привличането на Валери Божинов в "Левски" ще доведе до сериозни промени в състава. Нападателят се връща на "Герена" и заради звездния си статут няма как да остане резерва.

На неговата позиция е и голмайсторът на "сините" Станислав Костов. Нападателят изигра много силна есен и има 16 попадения в Първа лига. Няма как той също да търка пейката.

Реклама

Затова треньорът Георги Дерменджиев обмисля вариант как и двамата да са на терена едновременно. Това може да стане при смяна на схемата на игра на отбора. В момента "сините" са с един централен нападател, две крила и човек зад тарана. Тя може да бъде променена на 4-4-2. Така Божинов и Костов ще могат да играят заедно. По-малко вероятно е един от тях да заеме мястото на Габриел Обертан и да се подвизава на позицията зад чистия нападател.

Божинов подписа договора си с "Левски" вчера и веднага замина за лагера в Агия Напа. Валери се обвърза със "сините" за 1,5 години. Той е второто ново попълнение на тима от "Герена" след Мартин Райнов.

Божинов се завръща в отбора след пет години. През 2014-а беше част от тима през пролетта. Нападателят отбеляза 8 гола в 20 мача. През есента се завърна в Първа лига с екипа на "Ботев" (Враца). Там в 11 мача вкара 7 попадения.

"На "Левски" не се отказва - заяви той. - С господин Колев бързо се разбрахме, доста спекулации имаше по темата. Важно е, че съм тук и отново ще нося синята фланелка и ще играя за любимия си отбор. Може би двата гола с екипа на "Ботев" ме върнаха на "Герена". Дойдох, показах, хората видяха, че съм жив и има още какво да дам на българския футбол и на "Левски". Мога да обещая сърце и душа на „сините“ фенове. Целта в "Левски" е една - успехи и победи и ние да оставим сърцето и душата си. Може да загубиш, но когато се раздадеш и синята фланелка е мокра, никой не може да ти каже нищо."

Той се сбогува по емоционален начин с бившия си тим - "Ботев".

„Искам да благодаря на баща ми Сашо Ангелов, че повярва в мен и ми даде шанс да се върна и да покажа, че съм жив, и на кмета на Враца Калин Каменов, на съотборниците ми. Това, което направихме, не искам да се разруши. Подготовката бе тежка, за първи път работя с баща ми, това бе наистина една от най-тежките ми подготовки. Надявам се това да ми даде сила и увереност за новото предизвикателство в "Левски"."

Реклама
Реклама
Реклама