Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7294090 www.bgdnes.bg

Злата учителка Веселина шикалкави за убийството на мъжа си

Даскалицата уморила от бой и глад уважавания инженер

Тайно върнала парите от пенсията на жертвата, които две години прибирала

Нова версия за смъртта на инж. Димитър Миразчиев лансирала обвинената за убийството на бившия си мъж учителка Веселина Гинева в Бургас. Според защитната теза на даскалицата тя нямала никаква представа какво се е случило с екссъпруга й. Гинева не признавала вината си. Тя твърдяла, че единственото, което е направила, е да взема пенсията на уважавания инженер от Нефтохимическия комбинат, докато тленните му останки изгниват в контейнер в бургаски парк. Гинева заявила, че за нея този факт не е бил известен. Тя смятала, че Димитър е в старчески дом в Айтос.

Процесът срещу Гинева за изключително жестокото убийство на инженер Димитър Миразчиев е насрочен за 26 февруари в Бургаския окръжен съд. Черната вдовица, както стана популярна Веселина Гинева, е възстановила сумата, която е прибирала в продължение на две години без право. Става дума за пенсия от по 800 лева на месец, което за две години прави над 20 хил. лева с лихвите. Откъде е намерила парите, може само да се гадае, но явно е била посъветвана от адвоката си да го направи, за да облекчи поне едно от обвиненията - по текст за документна измама от Наказателния кодекс, съобщава сайтът "Флагман".

Реклама

Процесът се очаква да се превърне в същински фарс и до голяма степен да заприлича на този срещу Атанаска Димитрова, която удуши 8-годишната Алекс в Поморие. Атанаска през цялото време измисляше нови и чудати защитни версии. Прокуратурата губеше време да ги проверява, което отдалечаваше във времето произнасянето на присъдата на детеубийцата и тикването й в пандиза доживот. По този път е тръгнала и злата учителка Веселина, която се опитва да се измъкне "чиста" от обвинението, като шикалкави с измислени версии и размотава процеса.

Според заключенията на експертите инж. Димитър Миразчиев е издъхнал по изключително мъчителен начин. Той е държан в плен, без вода и храна. Уморен е от глад, а по тялото му има множество травми, получени от продължителен побой, установяват разследващите. Очаква се в съдебната зала да бъдат изслушани вещите лица. Осем свидетели също са призовани, за да дават показания по делото за едно от най-жестоките убийства в Бургас.

Събраните доказателства по случая сочат, че ужасът за инженер Димитър Миразчиев започнал още през 2016 г. Тогава той се разболял и нямало кой да се грижи за него, а имал висока пенсия и няколко имота. В бившето му семейно жилище го приела някогашната му жена Веселина, която, вместо да му помогне, се погрижила той да умре в страшни мъки. Според обвинението, след като Димитър Миразчиев издъхнал изключително мъчително, Гинева го натоварила в пластмасов контейнер с колелца, закарала кофата с трупа до Колежа по туризъм в града и го изоставила там. Тялото на инженера е открито през 2015 година. Самоличността му е установена трудно заради напредналия стадий на разложение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама