Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7316737 www.bgdnes.bg

Асенчо от "Възвишение" снима филм за бегълците Пелов и Колев

Стоян Дойчев ще изиграе убиеца Радослав

В ролята на затворника беглец Радослав Колев ще се въплъти Стоян Дойчев - актьорът, изиграл Асенчо във филма "Възвишение". Снимките на "Заедно без теб" на младия режисьор Димитрис Георгиев започват на 19 март, като ще се осъществят както у нас, така и в чужбина, научи "България Днес".

В ролята на другия беглец - страховития рецидивист Владимир Пелов, който вече не е между живите, влиза Димитър Иванов. Младият актьор се прочу, след като впечатли претенциозния Слави Трифонов по време на негов кастинг и Дългия дори плати обучението му зад граница.

Реклама

Филмът на режисьора Димитрис Георгиев е подкрепен от три продуцентски компании и се готви за редица международни фестивали. В работата по сценария екипът се среща с разследващи, психолози, адвокати и близки на избягалите престъпници. Историята ще е за двамата бандити, които добиха огромна популярност, след като драснаха от Софийския зандан въоръжени и подгонени единствено от смела чистачка. Макар персонажите в лентата да носят други имена, техните прототипи са именно Пелов и Колев, разкрива режисьорът.

"Заедно без теб" е черно-бял филм, вдъхновен от истински събития, и предлага своя версия за случващото се с безследно изчезналия Радослав Колев. В лентата участват истински журналисти с цел документалност и автентичност. Вдъхновени от истинските събития, режисьорът Димитрис Георгиев и косценаристът Марий Росен се добират до информация, която все още не е известна на медиите.

Лентата се концентрира върху това, което се случва след бягството на Пелов и Колев. Акцент са сложните отношения между двамата престъпници, които водят до необратими последствия. В 27 минути режисьорът Димитрис Георгиев се стреми да улови психологически проблем, довел до неизбежната им съдба.

В българската история бягството на Пелов и Колев е безпрецедентно. Близо два месеца ченгетата са по дирите им, като тарашат из цяла България. Развръзка настъпва, когато Пелов е разстрелян от дългогодишния си враг - Марио Панчев-Дебелия в родния Ботевград. След дуела става ясно, че 40 дни двамата бегълци се укриват в апартамент, собственост на бившата фризьорка Веселка Петкова. Тя е вдовицата на Мико Петков - стар приятел на Пелов, самоубил се през 2010 г. в следствения арест, където попада като заподозрян за убийство. В края на май Радослав и Пелов изненадващо напускат апартамента. След това ден преди да бъде разстрелян, Пелов се връща в Ботевград с подарък за дъщерята на фризьорката - часовник, който се оказва на Радослав Колев. Съобщава, че Радо няма да се върне повече.

Оттук нататък мистерия обгръща случилото се с Колев. Твърди се, че е убит от Пелов. Друга версия гласи, че е забелязан в селото на вуйчо си. Според баща му Ангел той отдавна е избягал зад граница. Колев се издирва международно с червена бюлетина от Интерпол и е с дебело кримидосие. Влиза в затвора непълнолетен за грабежи и нападения. Преди бягството излежава тежка присъда за жестокото убийство на данъчния Шопов, който го опипвал по гениталите. Колев го млати с чук и ръга с нож. По време на делото разкрива, че е изнасилен от мъж като дете, а майка му става лесбийка. Затова изпитва ненавист към хомосексуалните.

Реклама
Реклама
Реклама