Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7341405 www.bgdnes.bg

Стойчо Камбаната се измъква за отвличане

Обвиненият твърди, че хранил жертвата с кюфтета

Радев осъди прокуратурата за 10 хил. лв. заради незаконен арест

От обвинение за отвличане преди четири години се измъкна Стойчо Радев-Камбаната, легендарна фигура в Несебър, която се свързва от органите с бандата на лейтенант на наркобоса Димитър Желязков - Митьо Очите.
Нещо повече - Камбаната е осъдил прокуратурата заради незаконния си арест и стреса, който е преживял през 15-те месеца, в които е бил обвиняем. Радев е поискал 20 хил. лева, но Районният съд в Бургас, разгледал иска му преди дни, е постановил да му се заплатят едва 1000 лева, съобщава сайтът "Флагман".
Стойчо Радев бе обвинен, че е отвлякъл 29-годишния Григор от Пазарджик заедно с още двама авери - Ангел Тръпчев-Кемала и Недко Койчев.
От прокуратурата тогава твърдяха, че тримата са натикали мъжа против волята му в багажник на "Фолксваген Пасат" и го закарали в село Оризаре, където бил държан насила две денонощия. Пред съда Камбаната и другите двама обвиняеми твърдяха друго - "дрогата изпържила мозъка на Григор", не били го отвличали, а взели от гарата в Бургас, за да "ядат и пият", дори го "нахранили с кюфтета".
Докато бе обвиняем, Стойчо Радев прекара около месец в ареста, а след това известно време бе с мярка "домашен арест”. Накрая ограничението му бе заменено с парична гаранция от 2 хил. лева. В този период той получил физически дискомфорт, чувствал страх, че може да бъде осъден, съпругата му го изоставила, а "доброто му име било накърнено". Заради това завел граждански иск срещу прокуратурата.
От решението по гражданското дело, разгледано в Районния съд в Бургас, става ясно, че обвиненията срещу Камбаната са свалени на 18 януари 2017 година с постановление от наблюдаващия прокурор. Причината не се съобщава, но най-вероятно е липса на доказателства, пише сайтът "Флагман". Никак не е изключено "отвлеченият", чийто "мозък е изпържен от наркотиците", да си е спомнил действителната ситуация и даде други показания.
Стойчо Радев гравитираше дълги години около Ичо Оризарския - бивш лейтенант и много доверен човек на Димитър Желязков - Митьо Очите. През 2010 година Камбаната бе съден за участие в организираната престъпна група на Оризарския. Тогава бандата бе прибрана в ареста, а от полицията обявиха, че тя е контролирала проституцията и наркопазара в Слънчев бряг. Престъпната група наследила "бизнеса" на Митьо Очите след неговия арест. Ченгетата определиха бандата като мултикриминална: налагане на силов контрол над търговци, извършващи развлекателни и таксиметрови услуги на територията на Слънчев бряг, организация и контрол над проституиращи момичета. Според данните на разследването престъпната група контролирала заведение в Несебър, в което се предлагали платени сексуслуги, както и част от разпространението на наркотици на територията на Слънчев бряг и Несебър. Хората на Оризарския рекетирали търговците на гъби в района на Средец. Прекупвачите силово са принуждавани да заплащат по 1 лв. за всеки изкупен килограм.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама