Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7351379 www.bgdnes.bg

Перничанин пише цинизъм в САЩ

Дрехарски оцелява в Долината на смъртта 

Валентин минава 11 350 км за 25 дни от Сан Франциско до Ню Йорк 

Перничанин обиколи САЩ с ван под наем. За 25 дни Валентин Дрехарски и синът му Александър изминават 11 350 км.

Пътешествието започва от Сан Франциско на Тихия океан и завършва в Ню Йорк на Атлантическия океан.

Реклама

"Обикаляхме на зигзаг страната, като разгледахме 50 града, природни и туристически забележителности. За мен пътуването през 2018 г. е завършек на сухоземното прекосяване на северното полукълбо с автомобил", споделя пътешественикът.

Още през 2016 г. "България Днес" писа за приключенията на пътешественика, който тогава прекоси цяла Европа и Азия с 23-годишния си пернишки опел.

"В Долината на смъртта бяхме впечатлени от няколко природни образувания без каквато и да било растителност: причудливи скални хълмове, напомнящи извънземен пейзаж, каменни мостове, дяволското игрище за голф. Там нямаше вятър, който да ни разхлажда, слънцето напичаше, жегата беше потискаща и температурата достигаше 50 градуса по Целзий", спомня си Валентин.

Както в случая с египетските пирамиди, така и американското приключение не завършва, без да бъде оставена традиционната българска следа. Със син спрей синът на Валентин изписва небезизвестната трибуквена дума, започваща с "к" и завършваща на "р" върху автомобил.

"Най-щурото преживяване по време на американското ни пътешествие беше рисуването и писането със спрей по автомобилите в Кадилак ранчо (Cadillac Ranch). Това е нестандартно произведение на изкуството. През 1974 г. екип от трима арт творци заравя предните части на десет леки автомобила кадилак в земята сред царевична нива. Сега стотици хора рисуват и пишат със спрейове върху тях. Не пропуснахме и ние да направим същото с надписи на български език", разказва Дрехарски.

По време на пътуването баща и син спят във вана. Но имат неприятна случка след разходка на прочутия кей в Санта Моника.

"След като бяхме изживели приятни емоции на кея, се прибрахме при автомобила малко след 23 часа. На предното стъкло беше залепена бланка с глоба от 53 долара за това, че автомобилът е паркиран в периода от залез до изгрев слънце", спомня си Дрехарски.

Реклама
Реклама
Реклама