Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7353775 www.bgdnes.bg

Половин милион вземат от Чолата и Милянкова

Отнемат богатство по искане на "Антикорупция"

Бившият ръгбист получи условна за сводничество, подсъдим е по още едно дело

Богатства на обща стойност 547 507 лева се конфискуват от бизнесмена Росен Чолов-Чолата и бившата му жена Ирена Милянкова. До конфискацията се стига след иск от Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Оттам посочват, че отнемането на имуществото е след влязло в сила решение на Софийския апелативен съд.

Реклама

Бившият ръгбист е осъден да заплати на комисията "Антикорупция" 16 660 лв. юрисконсултско възнаграждение и 984 лв. разходи за експертизи.

От Чолов и Милянкова се отнема левовата равностойност на дружествени дялове и суми по сметки в различни банки. Конфискува се и паричната равностойност на двуетажна сграда с двор в София. Имотът не подлежи на отнемане, тъй като е купен с банков заем, уточняват от комисията "Антикорупция".

Оказва се, че през десетте години, в които двамата са живеели на съпружески начала, не са имали достатъчно законни доходи, за да покриват разходите си, включително и вноските по ипотечния кредит. При проверката инспекторите на комисията установяват несъответствие между доходите на Чолов и разходите на шестчленното му семейство за този период е над 330 хил. лв. Сериозно перо в тези разходи са били честите пътувания извън страната.

Чолов е бивш партньор в живота на Милянкова, която стана известна с ролята си на манекенката Съни от първия сезон на сериала "Под прикритие".

Двамата имат общо четири деца. Краят на връзката между Чолов и Милянкова идва през 2014 г., след като той бе прибран в следствения арест. Тогава антикорупционната комисия запорира имущество на стойност 521 000 лв. на Росен Чолов. Проверката срещу него е започната през януари 2013 г, след като той е привлечен като обвиняем за участие в организирана престъпна група за трафик на хора с цел проституция.

В средата на януари 2019 г. бившият партньор на Милянкова получава от спецсъда присъда от три години затвор условно. В процеса той е подсъдим заедно с модела Полина Иванова. Двамата са признати за това, че са набирали заедно привлекателни момичета с цел проституция. Полина Иванова също получава присъда от три години затвор условно.

Реклама

Адвокатът на Чолата твърди, че не е доволен от решението на съда и ще обжалва присъда на клиента си.

Прокуратурата обвини Чолов, че е тарторът на бандата, търсела компаньонки сред модели. Полина познавала част от клиентите и начина на предлагане на услугата. Успяла да осигури три момичета, които да работят за нея. След излизането от ареста на Чолов през август 2013 г. той се свързал с Полина. Месец по-късно й предложил да не е момиче за сексуслуги, а да "движи нещата". Полина и Чолата успели да склонят 10 момичета за компаньонки, твърди обвинението. Според прокуратурата в бандата на бившия ръгбист имало строга йерархия. Чолов подсигурявал клиентите. Помощниците му се грижели за селекцията на момичетата - разпределяли ги по адреси и прибирали заработените пари. Тарифата на моделките проститутки се движела между 500 и 1000 лева на час. Половината от парите отивали в касата на сводниците, останалите били за жриците, твърди обвинението. Срещу Чолата се води още едно дело със същия характер в спецсъда.

Актрисата се изнесе в Гърция

В Гърция се установили Ирена Милянкова и новият й мъж Николай Чолаков, от когото роди две деца. Семейството живее в Солун. Четирите деца на моделката от бившия й партньор Росен Чолов са разделени поравно между родителите си. Големият им син Уилям и дъщерята Мери Роуз живеят в София при баща си. Другите им две деца живеят заедно с новото семейство на Милянкова в Солун. Приятелки на Милянкова издават, че тя искала да избегне съдебни битки за родителски права, за да не станат публично достояние. Затова се съгласила да разделят децата си с Чолов. Ирена поддържала нормални отношения с бившия си в името на наследниците. След ареста на Чолата на актрисата й се наложи сама да се грижи за многолюдната си челяд. Тя започна работа първо като продавачка в бутик, а после и като консултант недвижими имоти.

Реклама
Реклама
Реклама