Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7354844 www.bgdnes.bg

Бившият съпруг на жертвата за извратения Северин: Омерзен съм от гаврите с Вики!

Омерзен съм! Това коментира пред "България Днес" Свилен Максимов, бившият съпруг на убитата русенска журналистка Виктория Маринова, по повод разкритията на разследващите за бруталните гаври на душманина й. Вчера стана ясно, че обвинителният акт срещу 21-годишния Северин Красимиров е внесен в съда. Той ще се изправи пред Темида по 3 обвинения - изнасилване, блудство и убийство.

Виктория е била брутално изнасилена вагинално и анално. Аналното проникване в правния мир се характеризира като блудство, обясняват юристи. Според разследващите жертвата е била жива по време на гаврите. Тя първо е била насилена, а после Северин е блудствал с нея, разкриват криминалисти.

Реклама

На бившия мъж на Вики му се налага да преживее наново цялата трагедия, докато се запознава със събраните материали по случая. Прокуратурата му предявява делото като близък и баща на детето на жертвата. Сред папките с материали фигурират брутални подробности от гаврите и снимков материал от местопрестъплението. Свилен признава, че не иска да се връща отново към трагедията и се старае да продължи напред.

Като запознал се с делото, той е на мнение, че уликите срещу Северин са категорични. Затова очаква младият циганин да се признае за виновен и да поиска съкратено следствие, за да отърве доживотния затвор. При такова стечение на процеса подсъдимият може да получи около 30 години и да излезе след 20 лета при добро поведение.

"Трябва да се вземат мерки това да не се повтаря. Всички подобни изверги с престъпни мисли да са наясно, че ги чака доживотен затвор и че обществото ще се настрои срещу тях. Нужни са разяснителни кампании сред малцинството, за да е ясно, че има тежки наказания. Тогава може да си избият от главите престъпните планове", смята Свилен Максимов.

По думите му родните криминалисти са провели разследването в детайли, и то заковава извършителя достатъчно категорично. Затова по всяка вероятност петицията, която събираше подписи за независимо европейско разследване, няма да бъде изпратена.

Близките на Вики са се запознали и с разследването, проведено от германските служби, които задържаха Северин в град Щаде. Местните власти са провели медицинско освидетелстване на Северин, като са заключили, че белезите, които е имал, съответстват на деянията, за които е обвинен. "Не е направен профил, няма становище на психолог например. Изяснили са фактите и са се въздържали от мнение", обясни Максимов по адрес на немските разследващи. Той се надява всяка жертва с участта на Вики да получи същия отзвук, какъвто имаше след нейното убийство.

Административният директор и водещ в русенската телевизия ТВН Виктория Маринова бе убита и изнасилена на 6 октомври м.г. до бетонната алея край Дунав, където спортувала. Трупът на младата жена е открит следобед в храсти. Виктория е била обезобразена. Криминалисти установяват, че докато я изнасилвал, Северин блъскал главата й в земята. Северин Красимиров бе задържан четири дни по-късно в дома на майка си в Германия и върнат у нас.

Реклама

Разследващите го заковават по ДНК следи, записи от камери и свидетелски показания. Видеокадри от улични камери засичат бягащ младеж, който държи телефон с бежов калъф, какъвто притежавала Вики. Малко след Вики тичала друга жена, която разпознала Северин като младия циганин, който се навъртал около мястото. Ченгета проследяват пътя на беглеца до дома му, където намират дрехи, пропити с кръвта на убитата. По трупа й криминалистите се натъкват на ДНК, което при проверка съвпада с това на сочения за неин душманин. Става ясно, че цяла нощ Северин или Селяйдин, както е познат в ромската махала, е бил на рожден ден. Смесил алкохол и дрога.

След като е заловен и екстрадиран у нас, Северин призна частично вината си пред медиите. По време на мярката си за неотклонение в русенския съд, Северин се разплака пред камерите и призна, че той е извършил убийството. Твърди, че не помни ясно всичко, тъй като предишната вечер смесил алкохол и наркотик във вид на кристали. Прибирал се пеша до вкъщи и случайно попаднал на Виктория, която минала край него. "Помня, като минавам – или тя ме удари, или аз я ударих, без да искам. Нещо ми каза тя, не помня хубаво, аз отидох там, ударих й един шамар, тя падна", каза Северин. Служебният му защитник настоява той да остане в ареста, тъй като се страхувал от обществената реакция в Русе.

Северин престоя около месец в ловешката психиатрия, където експерти го наблюдаваха с цел изготвяне на комплексна съдебно-психиатрична и психологична експертиза. Тя излезе със заключение, че обвиняемият е вменяем и може да носи наказателна отговорност. Според експертите Северин е емоционално нестабилна личност, страда от лека степен на умствено изоставане, има личностно разстройство, но към момента на извършване на престъплението и след това е разбирал постъпките си.

Плъха е обирал доктора надрусан

Преди да отиде да краде в дома на д-р Иван Димитров, убитият рецидивист от ромски произход Георги Джевизов-Плъха е бил надрусан с наркотици. Това обяви прокурорът Георги Пенев, който участва в процеса срещу рентгенолога. Лекарят отговаря за убийството на Плъха, извършено при превишаване пределите на самоотбрана. По думите на разследващия апашът от ромски произход се е снабдил с дрогата от Надежда - жената, с която е живял на семейни начала. Вчера процесът срещу д-р Димитров трябваше да започне, но заседанието бе отложено, тъй като вдовицата на Плъха не била уведомена за делото. Медикът бе посрещнат с овации на влизане в съда. От друга страна, майката на жертвата заяви, че иска най-тежкото наказание за убиеца на сина й.

Аделина ГЕОРГИЕВА

Реклама
Реклама
Реклама