Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7389608 www.bgdnes.bg

Динко на лов за Гилберт

"Влязох с ритник у тях, скъсах му обeцата от носа", разказва бизнесменът от Ямбол

"Който говори с омраза за родината ми, мога да го намеря. Така намерих и тоя Гилберт Стефанов, който псува и всява етническа омраза. Никой не може да псува България. Той самият също е българин и след като майка му го защитава, трябва аз вместо баща му да му покажа, че това не е правилно. Затова му скъсах обецата от носа и без това това не е адекватен външен вид за бъдещ мъж."

Реклама

Така Динко Вълев коментира последния си "подвиг", в който разказва, че потърсил сметка на младежа Гилберт. Момчето от ромски произход скандализира обществото с цинично видео, на което се заканва да избива сънародниците си. Клипът излезе в страницата на "Междувременно в България". На него се вижда как ядосано момче с обеца на носа обижда и се заканва да убива.

"Мразя българите бе, разбирате ли, мразя ги от цялото дъно. Вие просто сте смотани спинясали хора, долни мърши индивиди, вие българите, боклуци. Вие българите сте извратени същества. Вие, българите сте в дъното на ада, да пукнете дано...", казва Гилберт.

Хората, които са публикували видеоклипа, са подали сигнал до полицията за използване на език на омразата. От МВР твърдят, че не могат да дават информация срещу кого е подаден сигналът, както и не потвърдиха проверяват ли случая с видеоклипа.

Междувременно Динко Вълев, който не за първи път се намесва в подобни конфликти, отива на място да търси младежа. Твърди, че момчето живее в Лясковец. Вълев заминава натам заедно с авери, за да търси момчето и да го пита защо мрази българите. Там не му отварят вратата и той я събаря с ритник. Близките на Гилберт не се опитват да спират крещящия Ловец на хора, но се насъбират край къщата. Тогава, по думите на Динко, той къса обецата от носа на момчето и го кара да я глътне. От носа на Гилберт шуртяла кръв, но младежът така и не се извинил. Твърди, че бащата на младежа също бил там, но не направил нищо да спаси сина си.

"Дадох му 5 дни отсрочка да се извини, ако не, ще ида и ще му запаля къщата", нахъсан е Динко.

"Хората ме подкрепят, ако ме арестуват за това, ще настане бунт. Не виждам какво лошо съм направил, дадох му урок, защото другите може и по-лоши неща да му направят".

Реклама

Броени часове след като Динко пусна снимка на момче, което се държи за носа, от фейсбук и инстаграм свалиха публикацията му.

"Заплашиха ме да ми спрат профила за една седмица", казва Динко.

Ден по-късно с подобно на сина си видео излиза и майката на момчето.

"Гилберт се разболя от тези българи. Той получи паникатака - да го бият, да го псуват. Всеки път като пусне "лайв" (предаване на живо), те го обиждат, без той да псува, без да обижда". Така защити сина си майката на младия циганин, избълвал куп ругатни на етническа основа в свое видео в интернет.

"Не мога да разбера какво искат тези българи от сина ми. Нормално, изнерви се, ходеше да училище уплашен, биеха го в тая ш****ата България, вкараха го в стрес. Детето ми стана лудо заради тях, да ходи по психолог всяка седмица... Нормално е да псува, получи паникатака", споделя още на развален български език жената, след което показва среден пръст на всички зрители с думите: "Който иска да мачка сина ми, ще мине през трупа ми, ще смачка ей туй".

От областната дирекция на МВР - Велико Търново, потвърдиха, че е постъпила жалба срещу момчето Гилберт Стефанов за заканите от видеоклипа. Тя е подадена в участъка в Горна Оряховица, който е единствен и за Лясковец, откъдето се твърди, че е младежът. До момента няма жалба срещу Динко Вълев или другите хора, които твърдят, че са налагали Гилберт, казват от полицията

Преди време Динко получи забрана да влиза в Македония, след като тръгна на лов за тамошния журналист Миленко. Двамата едва не се хванаха за гушите, след като македонецът пусна видеоклип как троши български паметник. В крайна сметка двамата нито се биха, нито се съдиха, но плочата е поставена отново на мястото си на връх Каймакчалан.

И други твърдят,

че са го били

След като Динко публикува фотоса, се появиха други хора, които твърдят, че те са набили Гилберт. По думите им мелето станало пред хранителен магазин в квартал "Пролет" в Горна Оряховица. "Мои приятели вчера го ступаха в Горна Оряховица", категорична е Стефани Павлова, която напада Динко, че си приписва заслуги.

Извинението

"На всички искам искрено да се извиня, не съм очаквал, че с тези мои думи ще стане такъв голям скандал." Така Гилберт отговори чрез интернет на всеобщото недоволство от поведението му. От видеото се вижда, че той е с обеца, по носа му няма рани.

"Искам искрено да ви се извиня от душа, хора, за обидите, които ви нанесох, защото те не бяха от сърце", казва той. Искал просто да събере повече гледания.

"Адски много съжалявам, че съм го направил това нещо! Надявам се да ми простите, но характерът, който видяхте във видеото, това не беше истинското ми "аз", твърди той. Гилберт е категоричен, че е добро момче, израснало в България, и обича родината си.

"Там сам ял, от там имам приятели, от там са ми дали образование. Как може да намразя България, хора?", пита той.

Младежът вече е категоричен, че иска българите и циганите да бъдат едно.

"Да се разбират, да бъдат много добри приятели, хора. Аз не съм расист, не мразя никого, повярвайте ми, хора. Взех си поука от този лайф, който направих, и от този скандал", продължава с откровенията си. Вижте ги!

Реклама
Реклама
Реклама