Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7406164 www.bgdnes.bg

Наркомани готвят дози на стълбите в блока на Пол Боевски

Съседка на арестувания младеж твърди:

Младежът шиткал дрога под носа на майката на конституционен съдия и домоуправител ченге

Дозите си приготвяли наркомани между етажите на блока, който обитавал спипаният с дрога Пол Боевски. Това разкри шокирана съседка на арестувания младеж в столичния кв. "Младост" пред "България Днес".

Реклама

Пол Боевски попадна зад решетките преди две седмици, след като бе спипан и обвинен за притежание и разпространение на наркотици. Общо 46,73 грама дрога е открита в шофирания от него автомобил, собственост на осъдения за наркотици Костадин Йорданов - Коце Ламята. Наркотици са намерени и в два апартамента в столичните кв. "Люлин" и "Младост", обитавани от арестувания младеж. Намерени са общо 17,41 г амфетамини, 27,01 г кокаин и 2,31 г марихуана, разкриват ченгета след задържането на сина на олимпийския шампион по щанги Гълъбин Боевски.

Ченгета действат по сигнал срещу Пол Боевски. Честите му посещения в затворническото общежитие в Казичене на гости на Коце Ламята усъмняват разследващи и те решават да го проверят. Спират шофирания от него автомобил и след обиск е намерен наркотикът, укрит в батерии на електрическо фенерче. Оставен без избор, Пол Боевски решава да съдейства на ченгетата. Предава връзката си с ключове и посочва адресите на двете жилища, за които са предназначени. Пол дори сам води униформените до единия апартамент и посочва всички тайници за дрога в него. Това стана ясно по време на мярката за неотклонение на Боевски-младши.

"Тук в блока е нещо страшно. Влизат наркомани във входа и не им пука. Заварвала съм мъж, който е стигнал чак до третия етаж, седнал на стълбите и си нагрява дрогата, за да си я инжектира после или там каквото я правят", разкри потресената комшийка на Пол Боевски.

Съседи разкриват, че любимото място за съмнителни типове в района е беседка, залепена до блока, построена от един от живущите във входа.

"Идеята беше лятото да сядаме на хладно да си починем, а то се превърна в свърталище на всякаква измет. Там се събират всякакви съмнителни типове. Чистачката непрекъснато намира спринцовки около пейките и какви ли още не гадости. Един комшия я направи със собствени средства уж за хубаво, ама ще я махаме", разкрива друга съседка от същия блок.

Проверка на "България Днес" показа, че обявеният от прокуратурата адрес, в който е открита дрогата, свързана с Пол Боевски, е блокът, в който живее майката на конституционния съдия Румен Ненков - Надежда. Друг интересен съсед на Пол Боевски се оказва домоуправителят - млад полицай, разкриват още живущите. Те не скриват шока си, че при такива комшии младежът е успял да върти незаконната си дейност, без никой да го усети досега.

Признава се за виновен

Желание да признае вина за притежание и разпространение на дрога изрази чрез своя адвокат Пол Боевски. Това стана на заседанието, на което апелативните столични магистрати го оставиха за постоянно зад решетките в четвъртък. Младежът е решил да направи самопризнания и да поиска споразумение с прокуратурата за по-лека присъда. Ако от държавното обвинение приемат да преговарят с Боевски-младши, делото ще бъде разгледано по реда на съкратеното следствие и това значително ще облекчи присъдата. Освен това ще останат скрити детайли около престъпната дейност на Пол Боевски, коментират юристи.

Реклама
Реклама
Реклама