Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7436784 www.bgdnes.bg

Звяра от Кипър се представял за друг войник

Остава в ареста, изнасилена от него проговаря!

За друг войник от Националната гвардия се представял в секссайтовете Звяра от Кипър Никос Метаксас, който се оказа наполовина българин. Самопризналият се за сериен килър открадва семейна снимка от друга социална мрежа на свой колега, който е с 5 години по-млад от него. След това изрязва жена му от снимката и я слага на своя профил в сайта Badoo. Така другият войник също е задържан за кратко веднага след като първият труп на жена изплува от Червеното езеро на 14 април.

Историята на кипърското чудовище лъсва, след като туристи забелязват плаващия полуразложен труп и викат полиция.

Реклама

След като са задържани Никос Метаксас и неговият колега войник, историята започва да се разплита.

От съквартирантка на жертвата Мари Роуз, изчезнала на 5 май миналата година, става ясно, че е излязла на среща с мъж от сайтовете. Непознатият настоял тя да доведе 6-годишната си дъщеричка на срещата, която също изчезва безследно с майка си. Мистериозният мъж казал на Мери Роуз, че има две деца и няма против момиченцето.

В крайна сметка става ясно, че мъжът, с когото Мери Роуз е имала среща е Никос Метаксас. Другият войник е освободен, а Метаксас притиснат с разпити. Профайлърите смятат, че той е проявявал расизъм и мизогиния - омраза към жените. Предполагат, че презрението се отключва, след като майка му в Стара Загора изоставя студентската си любов - баща му, който е кипърец.

Никос Метаксас е оставен в ареста за още 7 дни. Междувременно той се сдоби и с ново обвинение - за изнасилване на чужденка в покрайнините на Никозия от 2017 година. Момичето е на 19 години и е подмамено да стане модел на фотографа. Никос заснема с телефон сексуалната гавра. Девойката се свързва със съпругата му и разказва за случилото се. Предполага се, че това е довело да развода между двамата.

По време на ареста Никос се опитва да глътне симкартата на телефона си, но се задавя с нея. След като я вадят от устата му и изследват, става ясно, че Никос поддържал контакти с доста чужденки, които са негови потенциални жертви. Една от тях, с която е имал среща в деня, в който е задържан, е българката Теа Георгиева.

Никос признава за убийствата на 5 жени от Филипините, Румъния и Непал и малолетните дъщери на две от тях.

Реклама

Тъй като труповете са в напреднал стадий на разлагане, трудно се установява причината за смъртта. Твърди се, че жертвите са нападани в гръб, като са душени с хватка. Гръклянът им е притискан със сгъвката на лакътя на военния. Те са били събличани голи, след което ръцете и краката им са връзвани със синьо въже. Мъртвите тела са завивани с чаршафи и изхвърляни в кладенци и шахти с вода, разказва Никос.

В разследването става ясно, че Метаксас е пътувал до Ларнака за срещата с Мери Роуз. Не е ясно какво се е случило между двамата и как се стигнало до убийството на дъщеря й, за която Никос признава в обясненията си.

След обиск в дома на Звяра ченгетата откриват същото синьо въже, с което е била вързана една от жертвите. Освен това в дома му е открита и видеокасета, както и няколко камери и мобилни телефони.

Въпреки че Никос е изтрил фалшивия си профил в сайта за запознанства, полицията успява да свърже IP адреса на компютъра му с него. Успяват да възстановят разговорите между Метаксас и жертвата Мери Роуз. Става ясно, че са си уговорили среща ден преди изчезването на Мери Роуз.

Освен профила в сайта Badoo благодарение на интернет доставчика полицията стига и до втори профил на Метаксас - във фейсбук, където се подвизава като Орестис Апоел. Последно Никос го е ползвал на 14 април - за да изтрие акаунта си. В същия ден изплува тялото на Мери Роуз от шахтата.

Снимки на Червеното езеро край Мицеро - пълна с вода минна шахта, са публикувани във фотографските профили на Звяра от Кипър. Той също е фотографирал свои разходки край страховитата мина, където твърди, че е изхвърлял телата и на други жертви.

Към момента са установени останки от 4 трупа, като не са открити телата на двете деца и румънка, за която Звяра твърди, че е очистил. От САЩ пратиха в Кипър специална сонда за изследване на дъното, като британските власти също се включиха на помощ в разследването с профайлъри.

Другият войник, който е задържан първоначално, е освободен, като не е открита никаква връзка между него и убийствата. Въпреки това по време на обиска от дома му са конфискувани таблет, лаптоп и няколко камери. Става ясно и че 30-годишният войник, за когото се представял Никос, е роден и отгледан в Мицеро, макар че сега живее в Перистерона.

Бившият партньор на убитата филипинка и баща на детето й също попада в полезрението на полицията за кратко. Той обаче категорично отрича да е наранявал дъщеря си, въпреки че има данни да е посягал на жена си в миналото. Освен това паспортът на детето е открит в дома му, въпреки че твърди, че не е виждал момиченцето повече от година преди изчезването й заедно с майката Мери Роуз.

Работата по случая продължава близо три седмици, като не е изключено Звяра да е посегнал на още жени.

Текст под снимка: Никос Метаксас

Реклама
Реклама
Реклама