Топастроложката Алена за сватбените ритуали: Ритането на менче съсипва брака

Приятел
Автор: Надя Панкова

Топастроложката Алена за сватбените ритуали:
Ритането на менче съсипва брака

Различните венчални халки разделят съпрузите

Коя е тя

Светлана Тилкова-Алена е една от топастроложките в България. Редовен член е на Германския съюз на астролозите, член на Световната астрологична асоциация. Най-новата книга на Алена е посветена на сватбените ритуали, суеверия и грешки. Какво може да попречи на хармоничния брак, трябва ли да се краде булката и да се спазват остарели традиции, Алена разказа за "България Днес".

- Алена, новата ти книга, която от вчера е на пазара, се казва "Сватбата. Ритуали за щастие, суеверия, тегоба". За пръв път ли се насочваш към символиката на сватбените ритуали и защо?

- За сватбите и ритуалите, за тяхната правилност, за допусканите грешки, които имат сила да навредят на младото семейство, започнах да пиша и съветвам преди 20 години. В книгата ми "Настоящето е само ден" също съм писала по темата. Причината да издам книга само за сватбите е постоянният поток писма от хора, които питат кое е добро и кое вреди, или им е наложено да изпълнят ритуали, които са им неясни или подсъзнателно усещат, че не са правилните. Книгата е пътеводител, събрал всички зададени въпроси на тема сватбата. Който чувства потребност, да се съобрази с тях.

- Какви грешки допускат най-често младоженците при подготовката на сватбения ритуал, които след това се отразяват на брачния им живот?

- Мога да твърдя от личния си опит с всякакви ритуали, че в повечето случаи причината за грешките не е свързана с младоженците. Грешките идват от традиции, съхранени, но неправилни, от бабите и дядовците, от миналите векове. От традиции, които сме привнесли от чужбина, но не пасват на нашата народопсихология. Но най-вече от сватбените агенции, които, за да са модерни и атрактивни, често са причина за нещастен брак, само защото са "внедрили интересните“ ритуали, които обаче вредят. Някои ритуали са променени, други са недомислица, която носи негативни последици, а най-голямата грешка при сключване на брак е неспазената съдбовна забрана за брак от младоженците.

- Кое може да приемем за ненужно суеверие в една брачна церемония и коя традиция за важна за успешен брак?

- В съвременните сватбени традиции стародавните ритуали са се видоизменили и не малко от тях са се превърнали в театър без съдържание, други са се изродили в суеверия, но със силата да вредят на младото семейство. Ако имах власт, бих забранила ритането на менчето, което орисва, но всъщност уж показва какво ще е потомството, момче или момиче, но също тъй показва, дали ще има зачеване, ще се роди ли здраво бебе, майката ще оцелее ли при раждането и подобни, не толкова радостни бъдещи събития в живота на младото семейство. Вредни традиции са вторият булчински букет, съботният сватбен ден, различните халки за мъжа и жената. Вредни дотолкова, че понякога не само могат да провокират раздяла, но и да възпрепятстват създаването на потомство.

- Кое е най-важното нещо при подготовката на един сватбен ритуал? Какво трябва и какво не трябва да правят бъдещите младоженци?

- Трудно мога да преразкажа с няколко думи цялата книга от 320 страници. Най-важното е всички двойки омаяни от взаимна любов, слепи за каквито и да било съвети, да проверят дали нямат съдбовна забрана за брак и ако имат - кога приключва нейното действие. И най-силната любов е безсилна пред забраната за брак до определена възраст и предвещава развод.

- Има ли значение за съдбата на брака намесата на родителите или роднините в подготовката за сватбената церемония?

- Разбира се, че има. Грешка, съзнателна или от незнание, има силата да провали или вгорчи семейния живот на младоженците. Нима в България са малко родителите, особено майките, които не само организират сватбеното тържество на своите деца, вече самостоятелни мъже и жени, а и след брака ръководят и досаждат ежедневно до степен да съсипят отношенията на младите.

- Ако хороскопът на двама души показва несходство в сексуално отношение или не са спазили съдбовната забрана за брак, това винаги ли води до крах на брачния съюз и проблеми в двойката, ако тези двама души се обичат истински?

- Истинската обич обичайно се бърка с влюбването и любовта. Заради неспазването на съдбовната забрана за брак, която не е наказание, а предпазва от неподходящо партньорство или ранен брак, разводът е гарантиран рано или късно. Ако бракът оцелее, агонията в отношенията е за цял живот, изневерите са постоянни, а децата от брака често не създават семейство, когато пораснат, от страх да не повторят живота на своите родители. Партньорският хороскоп за сходимост между двамата партньори е фарът в тъмата на бъдещето и е изключително полезен преди двамата да вземат решение за създаване на семейство. Когато съществува категорично несходство, дори и при силни чувства, след отпадането на забраната при единия или двамата всеки от тях среща своята друга, подходяща половинка и раздялата, дори и бавна, мъчителна и свързана с душевно страдание, е задължителна. Любовта не е в състояние да надмогне правилата съгласно вселенските закони и законите на незримия свят. Най-неприятната констатация в такива случаи е създадената негативна карма между двамата, ако са се разделили с омраза, която господства и в бъдещето им дори и след създаване на ново семейство.

- Свързваш грешките при сватбения ритуал при някои хора с невъзможността им да имат дете. Каква е връзката?

- Основополагащо за бъдещите проблеми в брака и дори невъзможността за създаване на потомство е несходството между характерите на партньорите, което е обичайно следствие от неспазената съдбовна забрана за брак, а в случаите, когато е спазена, но отново има проблеми при зачеването, причината може да е в различния темперамент на партньорите. Сексуалното несходство не е причина за невъзможност да се създаде потомство.

- Има ли известни личности, чийто брак се е провалил именно заради незнание или погазване на правилата при сключване на брак?

- Известните личности не са по-облагодетелствани от останалите хора, когато нарушават правилата на незримия свят чрез сватбените си изяви в зримия. Не са малко известните двойки в България, на които съм казала, че както са се взели по любов, така ще се разведат, като съм посочила и период. Няма да казвам имена. Има и такива, които ми се сърдят, че каквото съм написала за личния им и семеен живот, се е случило, и вече се правят, че не ме познават. Алена не съществува. Спряха да ме канят в предаванията си. Те си знаят кои са, но да им кажа, че ми е безразлично, аз нямам нужда от тях, обратното е.

- Какви съвети ще дадеш от опита си на младите хора, които искат да сключат брак, но не знаят кой роднина да слушат - този, който пази традициите от суеверие, или този, който държи на модерното?

- Със сватбените суеверия е сложно. Един отрича стари суеверия, но почита нови ритуали и съвременни суеверия, като хвърлянето на жартиера или уж безобидното и толкова невинно пускане на гълъби, което действие също може да е със силата на оракула на менчето. Краденето на булката си е безвкусна бутафория, дори не е суеверие.

- Как един ритуал ще е основополагащ за щастлив брак, при положение че всеки регион в страната има различни почини да празнува сключването на брак?

- Най-важното за щастливия брак, за хармонията и разбирателството е сходимостта между семейните партньори съгласно техните звездни карти. Повечето млади хора са убедени, че любовта им е по-силна от всичко, и много грешат. Малцина си правят партньорски хороскоп преди брака, за да знаят и избягват подводните камъни.

- Има ли универсална рецепта за щастливо семейство и къде се корени тя?

- Щастието е неповторимо съчетание на хармония в отношенията на семейната двойка, тъй че универсална рецепта за щастлив брак не съществува.

1400 поклонници тръгват пеша до Околчица

1400 поклонници тръгват пеша до Околчица

Повече от 1400 Ботеви поклонници тръгват днес пеша от Козлодуй до връх Околчица. Участниците в Националния туристически поход поемат дългия път в 18,30 ч. от Ботев парк в крайдунавския град. Походът им ще завърши на 2 юни на лобното място на Христо Ботев. В 19 ч. довечера започва възстановката на слизането на четата на козлодуйския бряг.

При 74.92% обработени протоколи: ГЕРБ убедително води с 439 909 гласа

При 74.92% обработени протоколи: ГЕРБ убедително води с 439 909 гласа

ГЕРБ печели изборите за Европейски парламент по данни към 08.45 ч. при обработени 74.92 на сто СИК протоколи в РИК. Данните са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия /ЦИК/. ГЕРБ печелят с 30.62 процента и получават 439 909 действителни гласа. На второ място е БСП за България с 24.59 процента и 353 269 гласа.

10 000 души се стичат на "Хайдут Генчо"

10 000 души се стичат на "Хайдут Генчо"

Възстановка за славния войвода с две сърца Теди Еротеева пее за комитата на фолклорния събор в Хисаря Над 10 000 души се очаква да изпълнят Хисаря за фолклорния събор "Хайдут Генчо". Патриоти от цялата страна се стичат, за да видят една от най-вълнуващите възстановки, правени у нас. Тя е посветена на делото,

Поети спасяват онкоболен талант

Поети спасяват онкоболен талант

Да помогнем на Митко в борбата с рака! Десетки професори и студенти лекуват със слово свой колега от Софийския университет Целебната сила на словото е могъща. Всяка дума, добри мисли и желания са чудотворни! Това послание обедини десетки професори, филолози, преводачи, поети и студенти от Софийския университет "Св.

Мнения

  • 1. Oт ivo на 13.05.2019

    Търсиш място за забавление и лесни пари ? Играй сега https://bit.ly/2JfaAT3

  • 2. Oт ivo на 13.05.2019

    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

Николета прибра Ники М.

Николета прибра Ники М.

Николета Лозанова прибра Николай Михайлов. Не, двамата не са се разделяли отново. Точно обратното - в момента връзката им е по-стабилна от всякога. Плеймейтката приюти вратаря на "Левски" и националния отбор в своя апартамент, видя "България Днес". Двамата живеят в жилището на Николета. Това е домът,

Светозар от "Женени от пръв поглед" заряза жена си

Светозар от "Женени от пръв поглед" заряза жена си

Светозар от сватбеното риалити "Женени от пръв поглед" заряза жена си. Филипов се размотава в мъжка компания в столицата, видяха папараците на "България Днес". Както стана ясно от последните епизоди на формата - той и съпругата му Таня изживяват криза в краткия си брак. Треньорката по художествена гимнастика тотално го отсвири, обвинявайки го,

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Годеницата на Бътън се съблече

Годеницата на Бътън се съблече

Бременната годеница на световния шампион във Формула 1 за 2009 г. Дженсън Бътън - Британи Уорд, захвърли дрехите. Моделът на "Плейбой" засне специална фотосесия в чест на очакването на първата си рожба. Двамата с пилота ще станат родители през лятото. Малко преди появата на детето Британи застана пред обектива на известен моден фотограф.

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

     Мята бесни кючеци, позлатява родата Пие уиски за 200 лв., хвърля пачки на оркестъра Грандиозен купон спретна Цар Киро за раждането на свое правнуче. По време на веселбата цялата ромска фамилия се настани върху златни царски тронове. Отрупани маси с най-скъпите и отбрани мезета и питиета. Цигански оркестър,

Ути пазарува, коляното го върти

Ути пазарува, коляното го върти

Големият Ути Бъчваров се пусна по лятному на пазар в центъра на София, видя "България Днес". Любимият тв водещ и кулинар се движеше с бърза крачка, съчетавайки спорт и изпълнение на ангажиментите си. За да не губи време с непредвидени контузии, Ути бе стегнал коляното си с наколенка, а спортното му облекло и маратонки му помагаха да хвърчи по

"Откраднат живот" с осми сезон

"Откраднат живот" с осми сезон

Луиза Григорова с дете от Наум Шопов-младши Сурогатната майка на Деси Бакърджиева ще я трови Юли започват снимките на осмия сезон на най-популярния лекарски сериал "Откраднат живот", научи "България Днес". В сценария, подготвен от Христина Апостолова, Луиза Григорова в екранния образ на Вяра се връща с детето си от Борис (Наум Шопов-младши),

Незабравимите роли на Ален Делон (Галерия)

Незабравимите роли на Ален Делон (Галерия)

Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 г. в Со (предградие на Париж), Франция. Започва да се снима в киното през 1957 г. като изиграва ролята на Жо във филма Quand la femme s’en mele. Към началото на 2010 г се е снимал общо в 88 филма и сериали, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23. Носител на наградата „Сезар“ за най-добра мъжка роля

Четвърто дете за Буфон

Четвърто дете за Буфон

Легендарният италиански вратар Джанлуиджи Буфон ще стане баща за четвърти път, гърмят медиите на Апенините. Според най-горещия слух на Ботуша половинката на стража Илария д'Амико отново е бременна. Спортната журналистка и водеща от "Скай Италия" бе изловена от папараци по време на разходка в Милано. Тя бе облечена с модна рокля с висока талия.

Крагл взе сексбомба

Крагл взе сексбомба

Една от най-сексапилните жени в Италия Алесия Макари влезе в отбора на футболните съпруги. Тя се омъжи за защитника на "Фоджа" Оливър Крагл. Сватбата на влюбените бе в неделя. Тя се състоя във Фоджа, където живеят. Двамата си казаха "да" в Църквата на Благовещението. Церемонията мина при пълна секретност,

Най-коментирани

Пророкът на лейди Даяна идва у нас

Пророкът на лейди Даяна идва у нас

Предсказал пожара в „Нотр Дам“, смъртта на принцесата и Чернобил Очаквайте наводнения между 12 и 15 юни в Несебър и Добрич, предсказва Жуселино Нобрега да Лус Бразилецът Жуселино Нобрега да Лус е човекът, чиито писма променят съдби. Той е един от изключително точните ясновидци. Жуселино предупреждава за опасности, които се случват.

Николета прибра Ники М.

Николета прибра Ники М.

Николета Лозанова прибра Николай Михайлов. Не, двамата не са се разделяли отново. Точно обратното - в момента връзката им е по-стабилна от всякога. Плеймейтката приюти вратаря на "Левски" и националния отбор в своя апартамент, видя "България Днес". Двамата живеят в жилището на Николета. Това е домът,

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

50 бона пръсна Цар Киро за правнуче

     Мята бесни кючеци, позлатява родата Пие уиски за 200 лв., хвърля пачки на оркестъра Грандиозен купон спретна Цар Киро за раждането на свое правнуче. По време на веселбата цялата ромска фамилия се настани върху златни царски тронове. Отрупани маси с най-скъпите и отбрани мезета и питиета. Цигански оркестър,

Евгени Димитров:
"Ку-ку бенд" не се разпада

Евгени Димитров: "Ку-ку бенд" не се разпада

Продължаваме да правим музика, обясни Маестрото "Ку-ку бенд" ще продължи да съществува." Това обяви един от най-важните членове на групата Евгени Димитров. Маестрото е категоричен, че Слави и компания няма да спират да правят музика. След като стана ясно, че шоуто на Дългия няма да продължи по Би Ти Ви, се появиха спекулации,

Десислава Иванчева: Резултатът ми е шамар за големите партии

Десислава Иванчева: Резултатът ми е шамар за големите партии

Отстранената кметица на столичния квартал „Младост” Десислава Иванчева получава 1,2% подкрепа на изборите за Европейски парламент по предварителни данни. Осъдената на първа инстанция Десислава Иванчева проведе своята кампания от своя хол, защото е под домашен арест. „За мен резултатът е доста добър при положение, че водех кампанията от вкъщи.

Кифла за 50 лева

Кифла за 50 лева

Нова онлайн мания за жадни за слава  Плащаш и ти карат луксозна кола с подаръци за тузарски снимки  Плащаш 50 лева и ставаш кифла! Това е най-новата услуга, която се предлага в интернет за жадни за слава млади момичета. Офертата носи името "Подарък под наем" и гарантира бърза популярност в социалните мрежи.

Чорбаджийски: Продължаваме да мечтаем

Чорбаджийски: Продължаваме да мечтаем

Защитникът на ЦСКА Божидар Чорбаджийски таи надежди за шампионска титла. В последно време бранителят си върна титулярното място, което бе загубил, докато треньор на отбора бе Любослав Пенев. Чорбаджийски съжалява най-вече за двете загуби през сезона с по 0:1 от "Левски", които дойдоха след автоголове на "червените".

ЦСКА вади пачки за "моряците"

ЦСКА вади пачки за "моряците"

ЦСКА мечтае за чудо и се моли на "Черно море" в последния кръг на Първа лига! След победата с 2:0 над "Левски" тимът от Борисовата градина остана само на една точка зад "Лудогорец" преди финалните мачове. Шампионите посрещат "моряците" от Варна и само победа ще им гарантира осма поредна титла, докато ЦСКА играе с "Ботев" в София.

Гери-Никол на война с Тото от „Скандау“

Гери-Никол на война с Тото от „Скандау“

Певицата изригна: Юда, нали знаеш къде си те слагам! Яката дупара на българската рап сцена Гери-Никол отново се забърка в грандиозен скандал. Новото парче на певицата, озаглавено "Шефе, шефе", й донесе редица нападки. Пръв изригна рапърът и победител във „ВИП брадър“ Йонислав Йотов-Тото. Той я определи като китайска имитация на суперизвестната

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Хотел на Ветко запечатан окончателно

Притежаваният от Ветко Арабаджиев хотел "Пампорово" в едноименният курорт е запечатан напълно легално от НАП. Това става ясно от решение на Административен съд – Пловдив, от миналата седмица. Повод за произнасянето на магистратите е жалба от управляващата хотела фирма "Виктория туристик", която е част от туристическата империя на обвинения в

Секси футболистка бойкотира Тръмп

Секси футболистка бойкотира Тръмп

Една от най-сексапилните дами във футбола Алекс Морган обяви бойкот на Доналд Тръмп. Звездата на американския национален отбор няма да уважи покана за Белия дом, ако тимът триумфира със световната титла. Причината за това е солидарност със съпруга й Сервандо Караско. Той е мексиканец, а самата Алекс не е съгласна с имиграционната политика на

Екстрадират Маринела Арабаджиева в България на 30 май

Екстрадират Маринела Арабаджиева в България на 30 май

Съпругата на Ветко Арабаджиев – Маринела, ще бъде екстрадирана в България на 30 май, предава БНТ. В началото на месеца от Испания беше върнат и съпругът й Ветко. В момента тя се намира в Испания. Специализираната акция срещу Арабаджиеви беше в края на август. При претърсването на хотел „Маринела" бяха открити 10 млн лева.

Линекер с готвачка

Линекер с готвачка

Легендарният английски футболист Гари Линекер има нова жена до себе си. Дамата, която спечели сърцето му, е популярна телевизионна кулинарна водеща. Това е доста по-млата от него Гизи Ерскин. Тя е на 39 години, докато Линекер е на 58. Бившият нападател се раздели със съпругата си Даниел Бъкс преди две години.

При 74.92% обработени протоколи: ГЕРБ убедително води с 439 909 гласа

При 74.92% обработени протоколи: ГЕРБ убедително води с 439 909 гласа

ГЕРБ печели изборите за Европейски парламент по данни към 08.45 ч. при обработени 74.92 на сто СИК протоколи в РИК. Данните са публикувани на сайта на Централната избирателна комисия /ЦИК/. ГЕРБ печелят с 30.62 процента и получават 439 909 действителни гласа. На второ място е БСП за България с 24.59 процента и 353 269 гласа.

Тамара сърдита на майка си

Тамара сърдита на майка си

Дъщерята на Бърни Екълстоун - Тамара, е имала сериозна разпра с майка си Славица. След нея двете не си говорили почти година. Преди това бившата жена на екс собственика на Формула 1 и дъщеря й бяха изключително близки. Причината за скандала между тях е вмешателството на Славица в живота на наследничката й.

Бекъм пак се кара с гаджето

Бекъм пак се кара с гаджето

Синът на Дейвид и Виктория Бекъм - Бруклин, си спретна пореден публичен скандал с гаджето. Той и моделката Хана Крос се изпокараха в Кан, докато бяха на филмовия фестивал. "Те си крещяха и плачеха", разкри очевидец. След това Хана избутала Бруклин. Бодигардовете притичали и разделили двамата. Дейвид и Виктория били информирани за случилото се.

Давид Силва поема към Катар

Давид Силва поема към Катар

Полузащитникът на "Манчестър Сити" Давид Силва има "златно" предложение от Катар. Испанецът е офертиран за двугодишен контракт със заплата в размер от 6 млн. паунда. Все още не става ясно от кой клуб е офертата. Договорът на 33-годишния Силва на "Етихад" изтича в края на следващия сезон и не е изключено той да бъде продаден още това лято.

И Лили Иванова се снима в избирателната секция

И Лили Иванова се снима в избирателната секция

Примата на българската популярна музика Лили Иванова се снима днес в избирателната секция, в която гласува в столичната община "Оборище", където живее. Появата й предизвика истинско оживление сред присъстващиге, които пожелаха да се снимат със звездата. По-късно тя качи фотографиите си в личния си профил във Фейсбук.

"Алфа рисърч" при 100% паралелно преброяване: "Демократична България" виси

"Алфа рисърч" при 100% паралелно преброяване: "Демократична България" виси

При 100 процента от паралелното преброяване на "Алфа Рисърч" "Демократична България" е на ръба за влизане в Европарламента с резултат 5,7 процента от гласовете. Според новите данни ГЕРБ взима 31,6 на сто, БСП - 24,2%, ДПС - 15,8% и ВМРО - 7,1%. При това положение мандатите се разпределят така: 7 за ГЕРБ, 5 за БСП, 3 за ДПС и 2 за ВМРО.

"Тренд" при 85% паралелно преброяване: ГЕРБ - 28,1%, БСП - 24 %

"Тренд" при 85% паралелно преброяване: ГЕРБ - 28,1%, БСП - 24 %

При 85% паралелно преброени протоколи от избирателните секции изследователски център "Тренд" дава следната прогноза: ГЕРБ - 28,7% БСП - 24% ДПС - 17,4 % ВМРО - 8,1 % Демократична България - 6,1% Воля - 3,6% Атака - 1% Патриоти за Валери Симеонов - 1% "Възраждане" - 1,1% Коалиция за България - 0,8% Десислава Иванчева - 1,7% Други - 6,