Топастроложката Алена за сватбените ритуали: Ритането на менче съсипва брака

Приятел
Автор: Надя Панкова

Топастроложката Алена за сватбените ритуали:
Ритането на менче съсипва брака

Различните венчални халки разделят съпрузите

Коя е тя

Светлана Тилкова-Алена е една от топастроложките в България. Редовен член е на Германския съюз на астролозите, член на Световната астрологична асоциация. Най-новата книга на Алена е посветена на сватбените ритуали, суеверия и грешки. Какво може да попречи на хармоничния брак, трябва ли да се краде булката и да се спазват остарели традиции, Алена разказа за "България Днес".

- Алена, новата ти книга, която от вчера е на пазара, се казва "Сватбата. Ритуали за щастие, суеверия, тегоба". За пръв път ли се насочваш към символиката на сватбените ритуали и защо?

- За сватбите и ритуалите, за тяхната правилност, за допусканите грешки, които имат сила да навредят на младото семейство, започнах да пиша и съветвам преди 20 години. В книгата ми "Настоящето е само ден" също съм писала по темата. Причината да издам книга само за сватбите е постоянният поток писма от хора, които питат кое е добро и кое вреди, или им е наложено да изпълнят ритуали, които са им неясни или подсъзнателно усещат, че не са правилните. Книгата е пътеводител, събрал всички зададени въпроси на тема сватбата. Който чувства потребност, да се съобрази с тях.

- Какви грешки допускат най-често младоженците при подготовката на сватбения ритуал, които след това се отразяват на брачния им живот?

- Мога да твърдя от личния си опит с всякакви ритуали, че в повечето случаи причината за грешките не е свързана с младоженците. Грешките идват от традиции, съхранени, но неправилни, от бабите и дядовците, от миналите векове. От традиции, които сме привнесли от чужбина, но не пасват на нашата народопсихология. Но най-вече от сватбените агенции, които, за да са модерни и атрактивни, често са причина за нещастен брак, само защото са "внедрили интересните“ ритуали, които обаче вредят. Някои ритуали са променени, други са недомислица, която носи негативни последици, а най-голямата грешка при сключване на брак е неспазената съдбовна забрана за брак от младоженците.

- Кое може да приемем за ненужно суеверие в една брачна церемония и коя традиция за важна за успешен брак?

- В съвременните сватбени традиции стародавните ритуали са се видоизменили и не малко от тях са се превърнали в театър без съдържание, други са се изродили в суеверия, но със силата да вредят на младото семейство. Ако имах власт, бих забранила ритането на менчето, което орисва, но всъщност уж показва какво ще е потомството, момче или момиче, но също тъй показва, дали ще има зачеване, ще се роди ли здраво бебе, майката ще оцелее ли при раждането и подобни, не толкова радостни бъдещи събития в живота на младото семейство. Вредни традиции са вторият булчински букет, съботният сватбен ден, различните халки за мъжа и жената. Вредни дотолкова, че понякога не само могат да провокират раздяла, но и да възпрепятстват създаването на потомство.

- Кое е най-важното нещо при подготовката на един сватбен ритуал? Какво трябва и какво не трябва да правят бъдещите младоженци?

- Трудно мога да преразкажа с няколко думи цялата книга от 320 страници. Най-важното е всички двойки омаяни от взаимна любов, слепи за каквито и да било съвети, да проверят дали нямат съдбовна забрана за брак и ако имат - кога приключва нейното действие. И най-силната любов е безсилна пред забраната за брак до определена възраст и предвещава развод.

- Има ли значение за съдбата на брака намесата на родителите или роднините в подготовката за сватбената церемония?

- Разбира се, че има. Грешка, съзнателна или от незнание, има силата да провали или вгорчи семейния живот на младоженците. Нима в България са малко родителите, особено майките, които не само организират сватбеното тържество на своите деца, вече самостоятелни мъже и жени, а и след брака ръководят и досаждат ежедневно до степен да съсипят отношенията на младите.

- Ако хороскопът на двама души показва несходство в сексуално отношение или не са спазили съдбовната забрана за брак, това винаги ли води до крах на брачния съюз и проблеми в двойката, ако тези двама души се обичат истински?

- Истинската обич обичайно се бърка с влюбването и любовта. Заради неспазването на съдбовната забрана за брак, която не е наказание, а предпазва от неподходящо партньорство или ранен брак, разводът е гарантиран рано или късно. Ако бракът оцелее, агонията в отношенията е за цял живот, изневерите са постоянни, а децата от брака често не създават семейство, когато пораснат, от страх да не повторят живота на своите родители. Партньорският хороскоп за сходимост между двамата партньори е фарът в тъмата на бъдещето и е изключително полезен преди двамата да вземат решение за създаване на семейство. Когато съществува категорично несходство, дори и при силни чувства, след отпадането на забраната при единия или двамата всеки от тях среща своята друга, подходяща половинка и раздялата, дори и бавна, мъчителна и свързана с душевно страдание, е задължителна. Любовта не е в състояние да надмогне правилата съгласно вселенските закони и законите на незримия свят. Най-неприятната констатация в такива случаи е създадената негативна карма между двамата, ако са се разделили с омраза, която господства и в бъдещето им дори и след създаване на ново семейство.

- Свързваш грешките при сватбения ритуал при някои хора с невъзможността им да имат дете. Каква е връзката?

- Основополагащо за бъдещите проблеми в брака и дори невъзможността за създаване на потомство е несходството между характерите на партньорите, което е обичайно следствие от неспазената съдбовна забрана за брак, а в случаите, когато е спазена, но отново има проблеми при зачеването, причината може да е в различния темперамент на партньорите. Сексуалното несходство не е причина за невъзможност да се създаде потомство.

- Има ли известни личности, чийто брак се е провалил именно заради незнание или погазване на правилата при сключване на брак?

- Известните личности не са по-облагодетелствани от останалите хора, когато нарушават правилата на незримия свят чрез сватбените си изяви в зримия. Не са малко известните двойки в България, на които съм казала, че както са се взели по любов, така ще се разведат, като съм посочила и период. Няма да казвам имена. Има и такива, които ми се сърдят, че каквото съм написала за личния им и семеен живот, се е случило, и вече се правят, че не ме познават. Алена не съществува. Спряха да ме канят в предаванията си. Те си знаят кои са, но да им кажа, че ми е безразлично, аз нямам нужда от тях, обратното е.

- Какви съвети ще дадеш от опита си на младите хора, които искат да сключат брак, но не знаят кой роднина да слушат - този, който пази традициите от суеверие, или този, който държи на модерното?

- Със сватбените суеверия е сложно. Един отрича стари суеверия, но почита нови ритуали и съвременни суеверия, като хвърлянето на жартиера или уж безобидното и толкова невинно пускане на гълъби, което действие също може да е със силата на оракула на менчето. Краденето на булката си е безвкусна бутафория, дори не е суеверие.

- Как един ритуал ще е основополагащ за щастлив брак, при положение че всеки регион в страната има различни почини да празнува сключването на брак?

- Най-важното за щастливия брак, за хармонията и разбирателството е сходимостта между семейните партньори съгласно техните звездни карти. Повечето млади хора са убедени, че любовта им е по-силна от всичко, и много грешат. Малцина си правят партньорски хороскоп преди брака, за да знаят и избягват подводните камъни.

- Има ли универсална рецепта за щастливо семейство и къде се корени тя?

- Щастието е неповторимо съчетание на хармония в отношенията на семейната двойка, тъй че универсална рецепта за щастлив брак не съществува.

Тийнейджър уби с брадва петима от семейството си в руско село

Тийнейджър уби с брадва петима от семейството си в руско село

16-годишният непълнолетен Тимур заклал с брадва цялото си семейство в село Патрикеево, Уляновска област на Русия, съобщи Нова телевизия. Тимур убил майка си, баба си, дядо си, брат си и сестра си. След това излязъл на улицата, нанесъл си няколко рани с нож и скочил от кула. Преди да посегне на семейството си,

Нетфликс ще представи Елвис като анимационен таен агент

Нетфликс ще представи Елвис като анимационен таен агент

Стрийминг платформата Нетфликс ще пусне анимационен комедиен сериал, в който Кралят на рокендрола Елвис ще се изявява като таен агент, съобщава сайтът THR. Поредицата е кръстена "Аgent King" /Кралят агент/. Пресли ще бъде представен като шпионин, борещ се срещу злото. Анонсът на сериала съвпадна с 42-годишнина от кончината на Еливс

Жена оцеля при падане от 1,5 км, парашутът й не се отвори

Жена оцеля при падане от 1,5 км, парашутът й не се отвори

30-годишна жена падна от повече от 1500 метра преди да се блъсне в дървета, предаде Си Би Ес. Денис Демърс все още асимилира това, което ѝ се случи в събота вечерта в Троа Ривиер, Канада, когато парашутът ѝ не успя да се отвори и тя се стовари от километър и половина на земята. "Това е чудо", заяви Демърс пред Радио Канада в сряда, съобщи БНТ

Рибар улови зъбата хищница в язовир "Пчелина"

Рибар улови зъбата хищница в язовир "Пчелина"

Рибар улови нетипичната за българските води пираня. Горки и синът му за пореден път били за риба край язовир „Пчелина” край Разград. Мъжът ходел там от години, но никога не бил попадал на толкова необичаен улов, съобщи Нова ТВ. „При третото замятане се появи този зъбат хищник. В първия момент рибата ми се стори прекалено особена

Мнения

  • 1. Oт ivo на 13.05.2019

    Търсиш място за забавление и лесни пари ? Играй сега https://bit.ly/2JfaAT3

  • 2. Oт ivo на 13.05.2019

    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !https://bit.ly/2vGdh7g

Споделете

CAPTCHA изображение

Най-четени

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

ВИС-2 прилапват имането на ИРА

За задаващ се конфликт между терористи от зловещата Ирландска републиканска армия и родни мутри, гравитирали в миналото около ВИС-2, алармираха пред "България Днес" източници от подземния свят. Повод за напрежението е съдбата на атрактивни парцели и апартаменти в известни морски курорти, оценявани на милиони евро,

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Джокович купонясва с Деси Добрева

Джокович купонясва с Деси Добрева

Световната звезда Новак Джокович купонясва с българската певица Деси Добрева. Макар двамата да не се виждат лично, партито им се получава отлично. Джокера, както е популярен талантливият тенисист, си пусна забавно видео от малкото свободни моменти, с които разполага. В клипа се вижда и чува как Ноле искрено се радва на прочувствената песен

Бившата на Кобрата:
Не съм готова за нова връзка

Бившата на Кобрата: Не съм готова за нова връзка

Андреа не спира да се пъчи необвързана по плажовe Не съм готова за сериозна връзка! Това разкри певицата Андреа в социалните мрежи. Повод за повдигането на завесата от страна на певицата е въпрос, отправен от неин почитател, дали е готова отново за сериозна връзка. На него певицата отговаря твърдо "не".

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Зетят на Очите стана охранителен бос

Зетят на Очите стана охранителен бос

В семейния бизнес смело е нагазил зетят на Димитър Желязков - Митьо Очите, показа проверка на "България Днес". Следвайки утвърдената семейна традиция, 30-годишният Велислав Попов, от когото голямата дъщерята на Очите Станислава има дете, насочва своите усилия към сферата на сигурността. Превъплъщението на Попов в охранителен бос става факт в

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица върху гърба на Мисис България (СНИМКИ)

Богородица се появи върху гърба на Мисис България 2018 Станислава Андреева! Огромната татуировка е с християнски символи, като централно място заема Божията майка, която е обградена от рози, ангели и кръстове. Станислава разкри впечатляващата телесна рисунка, докато е на морска ваканция и се разголи за масаж на плажа.

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Цвети Стоянова става археоложка

Цвети Стоянова става археоложка

Бившето "златно момиче" Цветелина Стоянова е готова за кариера в археологията. Тя показа завидни умения в изкопаването на ценни вещи. В нейния случай това са камъни и минерали за бижута. Цвети не се посвени да хване кирката и лопатата и сама да си набави суровини за накитите, които изработва ръчно. "Често виждаме и оценяваме само крайния резултат,

Най-коментирани

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Извергът Мартин насилил Кристин с кол

Дървен предмет, чиято форма прилича на кол или крак от стол, е използвал рецидивистът Мартин Трифонов при изнасилването на 7-годишната Кристин. Впоследствие извергът използва кола и за да пребие жестоко малкото момиченце. Това разкриха пред "България Днес" хора от сливенското село Сотиря. Ужасяващите факти самите те научават от обсадилите селото

Бившата на Кобрата:
Не съм готова за нова връзка

Бившата на Кобрата: Не съм готова за нова връзка

Андреа не спира да се пъчи необвързана по плажовe Не съм готова за сериозна връзка! Това разкри певицата Андреа в социалните мрежи. Повод за повдигането на завесата от страна на певицата е въпрос, отправен от неин почитател, дали е готова отново за сериозна връзка. На него певицата отговаря твърдо "не".

Чужденци искат българското Барби

Чужденци искат българското Барби

Наливам си силикон в гърдите, в топ 10 съм на най-проспериращите звезди в Европа, казва напомпаната Андреа Иванова "Ще налея силикон в гърдите. Много го искам. Чакам да завърша Софийския университет и ще го направя. Не знам колко точно кубика ще бъдат, но със сигурност няма да са малко". Това сподели пред "България Днес" родното Барби Андреа

Ивана омайва рокери с гърди

Ивана омайва рокери с гърди

Огромни гърди развя титулуваната певица Ивана! Представителката на старата чалга генерация никога не си е позволявала да се разголва публично, но този път го направи. И то на много необичайно място - мотосъбора в Боровец, който се проведе през изминалите почивни дни. Участието на фолкаджийка на рокерско събитие покачи напрежението още преди

Гришо пее с "Бекстрийт бойс"

Гришо пее с "Бекстрийт бойс"

Григор Димитров вече е в Ню Йорк, където ще участва на US Open. За да се надъха за турнира, който започва на 26 август, тенисистът посети концерт на любимците си от "Бекстрийт бойс". Българинът сподели много видеа и снимки от събитието в своя профил в инстаграм. Той припяваше с бой бандата на почти всички техни хитове.

Пайнера иска Крисия

Пайнера иска Крисия

Чалгата е на път да погълне детето чудо Крисия! Талантливата разградчанка вероятно от есента ще се присъедини към фолккомпанията "Пайнер", научи "България Днес". По информация на наши източници Крисия и родителите й вече са се срещали с чалга гуруто Митко Пайнера. След първата им среща засега семейството на малката певица отказва да я пусне в

Елен Колева извънземна

Елен Колева извънземна

Огромни, изумрудено сини очи показа актрисата Елен Колева. Почитателите на монтанската дива я сравниха с извънземно заради странния поглед, от който побиват тръпки. В последно време Елен се увлича по окултното и профилът й в социалните мрежи бълва разкази за Вселената, болката и персоналната сила, която всеки притежава.

Тоца навсякъде с бебето

Тоца навсякъде с бебето

Не се отделя и за секунда от бебето си Антония Петрова-Батинкова. Тоца, както е известна миската, ходи навсякъде с невръстния си наследник - от връх Вихрен та до тиймбилдинг на фирмата на таткото на мъничето. Събитието съвпадна с шест месеца, откакто бебето се появи на бял свят. Тоца реши да се похвали колко бързо расте хлапето.

Камелия Тодорова стана баба

Камелия Тодорова стана баба

Симеон ДЕМИРЕВ Камелия Тодорова стана баба, научи "България Днес". Щерката на певицата Мириам-Ребека роди преди няколко дни. За да е плътно до нея, Тодорова веднага се качва на самолета за Берлин, където живее дъщеря й. Родната певица е в болницата по време на раждането. Тодорова ще остане няколко седмици в Германия.

Жегата в автобус унижава пътници

Жегата в автобус унижава пътници

Кошмарно пътуване с автобус от София до Силистра! За това алармираха в социалните мрежи пътници, оказали се в злополучното превозно средство. По техни думи возилото се чупи цели четири пъти, преди окончателно да спре на пътя и да не може да продължи. По време на пътуването пътниците са в шок, че климатикът не работи и са принудени да се движат в

Адвокатът на Платини защитава Миню Стайков

Адвокатът на Платини защитава Миню Стайков

Винсент Солари пристигна у нас   Алкохолният бос е в болницата към затвора, магистратите решават за свободата му Адвокатът на Мишел Платини пристигна у нас заради алкохолния бос Миню Стайков, научи "България Днес". Известният в Европа юрист Винсент Солари се включва в защитата на Стайков, обвинен за ръководене на организирана престъпна група за

Вицепрезидентът на "Алибаба" придоби баскетболен отбор за над 3 млрд. долара

Вицепрезидентът на "Алибаба" придоби баскетболен отбор за над 3 млрд. долара

Тайванският бизнесмен Джоузеф Цай е новият едноличен собственик на отбор от Националната баскетболна асоциация (НБА) "Бруклин нетс". Вицепрезидентът на електронният гигант "Алибаба" откупи основния дял от 51% от руския олигарх Михаил Прохоров, пише dnevnik.bg. Дотук Цай притежават 49% от "мрежите", които придоби преди година

Астрономи откриха нов вид космически катастрофи

Астрономи откриха нов вид космически катастрофи

Астрономи от центъра по астрофизика Харвард-Смитсониън потвърдиха съществуването на нов клас свръхнови, при които звездата е напълно унищожена, без да остава неутронна звезда или черна дупка, съобщи Физ.орг. Учени открили свръхновата SN 2016iet през ноември 2016 г. Те я изследвали с помощта на различни телескопи

Майката на Мартин Трифонов: Докато се укриваше в гората, идваше вкъщи за храна

Майката на Мартин Трифонов: Докато се укриваше в гората, идваше вкъщи за храна

Майката на заподозрения за убийство на 7-годишното момиче не вярва, че синът й е убиец. Пред bTV тя призна, че е помагала на сина си, докато се е укривал от полицията. Той беше задържан 24 часа след престъплението и остава в сливенската болница. Заподозреният за убийството на детето ще остане в областната болница в Сливен поне пет дни

Лъжат, че лекуват рак с белина

Лъжат, че лекуват рак с белина

Псевдолечители борят рак с опасен препарат, който наподобява белина! За налудничавия метод алармира читател на "България Днес". Медикаментът се продава в мрежата и много хора вярват, че освен срещу рак помага и за малария, аутизъм, астма и гъбички, като пречиства организма от патогените. Става дума за хлорният диоксид ММС и дестилирана вода ЦДС с

Бившата хули Педро

Бившата хули Педро

Бившата съпруга на футболиста на "Челси" Педро Родригес - Карол Мартин, използва всеки случай, за да го удари болезнено. Този път тя го направи публично. Дамата отговаряше на въпроси на свои фенове в инстаграм и логично повечето бяха свързани с бащата на трите й деца. Карол и Педро имат три момчета - Брайън, Кайл и Марк.

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

"Техническа грешка" връща дело за боен арсенал

Процес срещу оръжейна банда отива на поправителен заради объркана цифра! Спецпрокуратурата допусна "техническа грешка", която се оказа препъникамък за делото срещу 70-годишния Сашко Марков. Възрастният мъж остана единствен да се поти на скамейката пред Темида, след като двамата негови авери вече се признаха за виновни и се отърваха с условни

4 дни затвор за актьора Майкъл Медсън, шофирал пиян

4 дни затвор за актьора Майкъл Медсън, шофирал пиян

Популярният холивудски актьор Майкъл Медсън беше осъден на 4 дни затвор за това, че предизвика пътен инцидент при шофиране в нетрезво състояние, съобщава Контактмюзик. Шестдесет и една годишният екранен герой беше арестуван през месец март, след като блъсна своя всъдеход в стълб в Малибу. При направения му алкохолен тест той се оказа положителен.

25 ст./км по БГ пътищата

25 ст./км по БГ пътищата

Между 18 и 25 стотинки на километър ще плащат шофьорите на камиони по родните пътища. Това е заложено в новата тол система, която стартира вчера, но засега се правят тестове по нея. Макар вече да има камери и устройство по трасетата, се очаква събирането на такси да започне през март догодина, но дотогава шофьорите трябва да са информирани за

25 удара с чук в главата на лихвар

25 удара с чук в главата на лихвар

Двайсет и пет смъртоносни удара с чук нанасят двама убийци по главата на русенския бижутер Явор Николов, за да го оберат. Ликвидираният по особено жесток и мъчителен начин 34-годишен мъж имал валутно бюро, въртял търговия със злато, сребро и антиквариати, а по неофициална информация се занимавал и с лихварство.