Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7452341 www.bgdnes.bg

Балъков с договор за поне три години

На Красимир Балъков ще бъде предложен договор да води националния отбор и през следващия квалификационен цикъл за световното първенство през 2022 г. в Катар, научи "България Днес" в часовете, преди легендарният халф да бъде официално представен.

"Бала не е балама, той има панталони - коментира в типичния си стил президентът на "Славия" и член на Изпълкома Венцеслав Стефанов. - Той няма да дойде за два-три мача, след като вече е ясно, че отпадаме от европейското първенство. С друга кошница идва Краси и се надяваме всички да я напълни. Дълги години националният отбор не се е класирал на шампионат и сега се надяваме това да стане."

Реклама

Бала взима в щаба помощника си в "Етър" Станислав Генчев, както и треньора на вратарите Калоян Чакъров. Помощникът на Балъков в "Черноморец" (Бс), хърватския "Хайдук" (Сплит) и "Кайзерслаутен" - Йончо Арсов, ще бъде дясната ръка на новия селекционер.

След мачовете с Чехия и Косово се очакват промени в щаба на Балъков, тъй като Генчев и Чакъров вероятно ще се върнат в "Етър". Има варианти един или двама германски специалисти да влязат в екипа на Бала.

"Дума няма да кажа срещу вече бившия селекционер Петър Хубчев, защото ние, българите, много обичаме да хулим този, който в момента е паднал. Момчето работи съвестно, но си имаше и проблеми. Най-вече че разчиташе на утвърдени още преди него футболисти. А с тях няма как да се постигнат успехи.

Трябват млади момчета, да се обиграят в контроли, да добият самочувствие. Ето Мартин Минчев от "Черно море" се включи добре, има и други перспективни играчи. Надявам се Балъков да има тази смелост да включи в състава младите.

Проблемът ни е, че в клубовете не се разчита на собствените кадри, а се правят трансфери на чужденци, които не могат да играят за нашия национален отбор, а единици играят и за родните си", коментира още г-н Стефанов.

Реклама
Реклама
Реклама