Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7555794 www.bgdnes.bg

Помилван е касапинът Христо

Цената на живота определя Темида

Четири години и половина предсрочно излиза изверг, който коли тъщата и наръгва съпругата си

Предсрочно на свобода излиза изверг, заклал тъща си и опитал да убие съпругата си. С решение на Бургаския окръжен съд касапинът от Карнобат Христо Христов е помилван с мотив, че престоят в затвора му е помогнал да се поправи. За това и може да напусне пандиза година и седем месеца предварително, а самият той допълнително намалява наказанието си с още три години.

Реклама

Като връх на цинизма сред аргументите на Христо да поиска свобода бе и това, че има две деца, за които трябва да се грижи. Фактът, че преди това се е опитал да разфасова родната им майка, не трогна съда и така и оставащото наказание на Христо бе заменено с пробация. Така карнобатлията ще се върне при роднините си малко повече от 10 години след кървавата драма.

Новината за скандалното решение бързо се разнесе в града. Съседи на убиеца коментираха, че Христов няма особен повод за радост. По думите им роднините на жертвата му още не са забравили стореното от него, а клетвата за кърваво отмъщение не е отменена.

Бруталната драма се разиграва на 11 декември 2005 г. Касапинът Христо тъкмо е излязъл от затвора след поредната присъда за кражба на жици. След няколкодневен запой и празненства рецидивистът се сеща, че има две деца. Внезапно проявилите се чувства го карат да отиде малко след полунощ до дома на бившата си съпруга Донка на ул. "Арда" 52. Заради късния час всички в къщата спели с изключение на тъщата Станка Атанасова. Тя тъкмо излиза на двора за дърва и се озовава очи в очи с Христо. Виждайки залитащия и крещящ бандит, тя категорично отказва да го пусна в дома си. След размяна на любезности и намеса на съседи бабаитът е прогонен.

Христов се връща в кръчмата, за да удави мъката си. Два часа по-късно едва стоящ на краката си, бандитът отново е пред дома на бившата си съпруга. Мятайки камъни, той започва да крещи на Донка да го пусне вътре, за да види децата.

Тъщата Станка веднага излиза на двора в опит да прогони натрапника. Ядосан от упорството им, мъртвопияният бабаит вади огромен нож и се нахвърля върху бившата си тъща. Възрастната жена е наръгана няколко пъти в гърдите и корема, а изморен от усилията си Христо сяда на земята на метър от тялото на починалата на място жена. В този момент от къщата излиза и бившата му съпруга. Виждайки локвата кръв около падналата си майка, жената започва да крещи.

Съпругът подгонил с ножа и нея. Като я докопал, почнал да я мушка навсякъде. 22-годишната жена има поне 10 прободни рани по цялото тяло. Въпреки това Донка успяла да се добере до къщата на брат си. Той извикал линейка, но на път за болницата тъщата издъхнала. Младата жена стига жива до болницата. Макар и загубила много кръв след продължила четири часа операция, лекарите успяват да спасят живота й.

Реклама

През това време касапинът Христо се е върнал в кръчмата, за да си допие. Едва на сутринта, разбирайки, че ченгетата го търсят, се предава сам. При последвалия процес извергът получава 18 години затвор.

В пандиза той моментално получава право на работа. След няколко години дори режимът на изтърпяване на наказанието му е променен. Вместо в килиите на закоравелите убийци той е прехвърлен на лек режим в общежитието край село Житарово. Там всеки ден има възможност да излиза навън, за да работи.

Реклама
Реклама
Реклама