Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7640021 www.bgdnes.bg

Обвиненият в убийството на бай Коста остава в кауша

За постоянно остава в ареста Димитър Колев, обвинен, че е пребил до смърт поклонника Коста Янков, влязъл в дома му посред нощ. Това реши в четвъртък столичният Апелативен съд.

Коста Янков, на 77 години, бе доайен на туризма и участник в поклоннически походи. На 28 юли сутринта трупът му бе открит на пътя между Долна Диканя и село Дрен. Възрастният мъж се издирваше, защото изчезна от похода по повод 550 г. от пренасяне на мощите на св. Иван Рилски по маршрута от Велико Търново до Рилския манастир.

Реклама

Според разследващите е убит, след като влязъл в къща в село Дрен, която объркал за храм, защото има проблеми със зрението. Домакинът Димитър Колев го помислил за крадец и го пребил до смърт, след което изхвърлил тялото му на пътя.

На следващия ден Колев, който работел като шофьор на тир, отпътувал за Италия, където живеел. Чул по новините за престъплението и решил да се предаде на карабинерите. Те обаче го посъветвали да се върне в България. Димитър си купил билет и тръгнал с автобуса за родината, за да се предаде, но на влизане от Хърватия в Сърбия е задържан, защото вече е обявен за издирване. Доведен е с белезници у нас месец по-късно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама