Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7640827 www.bgdnes.bg

Здравеняк убит след опит за секс

Неочакван обрат по кърваво дело

Пробвал да изнасили приятел, той го пребил до смърт

Разследване на кърваво убийство в град Димово претърпя фрапантен обрат. Докато според прокуратурата престъплението е извършено с особена жестокост, съдът прие, че става въпрос за самоотбрана и дори освободи обвиняемия.

Неочакваният завой дойде по време на гледане на мярка за неотклонение на лежащия в ареста от седем месеца, който дори за негова изненада бе пуснат.

Реклама

Цялата история се разиграва в нощта на 17 срещу 18 януари в къщата на 60-годишния Васил, който поканил 31-годишния си авер Георги да се почерпят (имената са променени заради интимните подробности, разкрити при разследването). Двамата били много добри приятели и Георги помогнал на Васил с пренасянето на новите мебели за къщата му. Последният решил да върне жеста, като го почерпи с вино, и му писал във фейсбук да му дойде на гости. Така и станало и двамата се запили. Глътката им потръгнала и по някое време Георги дори заспал на масата. Събудил се от усещането, че Васил го гали по ушите и му шепне нежни думи колко го харесва. По-младият мъж веднага се опитал да се измъкне, но изключително здравият домакин не отстъпвал. Свалил си гащите и пробвал да изнасили госта. Той обаче му ударил лакът в лицето и двамата се сборили. Накрая с шутове по-младият успял да се измъкне. Васил му се извинил, че бил замъглен от пиячката, но гостът си заминал, макар всичко наоколо да било потънало в кръв. Легнал си и чак на другия ден привечер отишъл в близко заведение да пие кафе. Там от общи приятели разбрал, че в къщата на Васил има ченгета и той е намерен мъртъв.

Това станало по сигнал на тъщата на убития. Тя живее на първия етаж в къщата. Във фаталната вечер си легнала рано, но на няколко пъти се будела, защото на горния етаж имало силно тропане. После пак заспивала, защото била свикнала с шумните купони на зет си. Открила тялото му чак на другия ден привечер.

След като на 13 август разследването приключило, обвиняемият поискал промяна на мярката му за неотклонение в "домашен арест". За негова изненада Видинският окръжен съд го пусна на свобода, въпреки че прокуратурата настоя заподозреният да остане зад решетките. Представителят на държавното обвинение се мотивира, че в досъдебното производство се иска допълнителна експертиза, която да покаже дали убийството трябва да се преквалифицира като такова с особена жестокост. Въпреки че убитият бил изключителен здравеняк, при аутопсията е установено, че са му счупени носът и 11 ребра.

"Исках да се защитя, беше ме много страх, изпитах панически страх и се защитих. Аз съм висок 178 см и тежа 72 кг. Според мен той тежеше може би около 100 кг и на височина е по-висок от мен, но не мога точно да преценя", каза пред съда обвиняемият.

"В лицето ми искаше да си завре онази работа, след което аз го отблъснах, ударих го с лакът в лицето, той явно много се подразни, след това ме хвана за гърлото, искаше да ме тръшне на масата да ме обърне, сбихме се, имаше моменти, когато сме на земята, той е върху мен и ме душеше, аз се опитвах по всякакъв начин да се освободя със всевъзможни удари, може да съм го ударил с нещо в паниката, но с ръце и крака се опитах по всякакъв начин да се изтръгна от него, исках да се спася", разказа още Георги, преди да бъде освободен, въпреки че съдът прие, че е налице хипотеза за превишаване на пределите на неизбежната отбрана.

Сега решението може да бъде протестирано пред Софийския апелативен съд, а делото е насрочено за вторник.

Реклама
Реклама
Реклама