Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7664769 www.bgdnes.bg

Всички на борда: "Към звездите"

Брад Пит търси баща и предотвратява апокалипсис 

Това не е "Аполо 11", не е "Гравитация", със сигурност не е "2001: Одисея в Космоса", но пък става за гледане.
Става дума за "Към звездите", новата космическа драма, чиято премиера е този петък, 20 септември. Като бонус получавате винаги убедителния Брад Пит, за когото това е втора роля за 2019 г. (другата е в "Имало едно време в Холивуд" на Тарантино) след дългия отпуск, който си взе с извинителна бележка по лични причини.
"Към звездите" силно напомня средняшкия (но в никакъв случай "провал") "Интерстелар" с Матю Макконъхи и Джесика Частейн - и тук, и там апокалипсис грози Земята, космонавт търси спасението в мисия, която е едновременно всемирна и лична. Защото ключът към спасението на Земята може би е у бащата на Рой Макбрайд (Брад Пит). В ролята на бащата е Томи Лий Джоунс, когото за кратко виждаме чрез видеосъобщенията, които той оставя до сина си. Бащата също е астронавт, но изчезва в Космоса по време на мисия и почти веднага е отписан от списъка на живите.
20 г. след мистериозното изчезване нещата се обръщат на 180-градуса с предположение, че старият астронавт още е жив. Синът му трябва да го намери.
Покрай личната трагедия цялата Земя е затаила дъх, за да се разбере ще има ли начин как да се предотврати апокалипсисът... или не.
Не се надявайте да получите нито философския катарзис на кубриковия "2001: Одисея в Космоса", нито визуалното съвършенство на "Гравитация", но "Към звездите" е приятен за гледане.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама