Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7728722 www.bgdnes.bg

Близнак спаси единствения обвинен за мача с Англия

На свобода излезе вчера единственият обвинен за футболно хулиганство по време на мача срещу Англия тийнейджър Цветан Гечев. Софийският градски съд взе решението, след като прецени, че няма достатъчно доказателства, че 18-годишният ученик изобщо е бил на трибуните. Още от самото начало бащата и приятелката на Гечев разказаха, че прокуратурата го е объркала с неговия брат близнак Димитър. Изготвената комплексна видеотехническа и идентификационна експертиза така и не доказа твърденията на държавното обвинение.

След решението на съда не стана ясно каква ще е съдбата на обвинението срещу Цветан. Прокуратурата твърди, че по време на мача е демонстрирал нацистки поздрав с изпъната нагоре дясна ръка, показал е среден пръст и два пъти е свалил долнището на анцуга си и е показал задните си части към терена.

Още по време на предното заседание стана ясно, че Цветан вече е осъждан условно и все още е в изпитателен срок заради влязла в сила присъда от 25 септември тази година. Затова при следваща присъда престоят му в затвора е гарантиран. Неофициално магистрати коментираха, че това вероятно е причина вина за вандалската проява да поеме брат му.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама