Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7730054 www.bgdnes.bg

Авер на Наско Гаргата се измъква с условна

Без опандизени приключва акцията в Разлог

Пани Икономов признава, че е търговец на дрога

Без затвор се измъква един от бандитите от наркогрупата на Атанас Мечев - Наско Гаргата, разбита в Разлог преди година. Първан Икономов-Пани се призна за пласьор на дрога и се отърва с 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок. Това става ясно от определение на съдия Мария Кавракова, която одобрява сделката на Пани със спецпрокуратурата, научи "България Днес".

Акцията срещу престъпната комбина е в нощта срещу 21 октомври м.г. При тараша в жилището на Пани и тузарската му кола, спряна пред дома му в Разлог, са открити наркотици. Дрогата е разпределена за продажба в пакетчета. Намерени са дози кокаин със 71% на активното вещество, както и марихуана. По изчисления на криминалисти наркотиците са на стойност 360 лева.

Реклама

Според разследващите бандата на известния крими герой Наско Гаргата е действала от ноември 2017 г. до деня на операцията. Спецакцията се разиграва като в екшънфилм. Тежковъоръжени антимафиоти нахлуват на различни адреси в София, Благоевград, Банско и Разлог. Стъписани очевидци разказват, че тарторът е изловен в известна механа в Добринище, където не се е минало без съпротива.

Първоначално ченгета съобщават, че са заключили Гаргата и шестима от хората му. Повечето от аверите на боса са разпитани и се озовават на свобода само след денонощие. Соченият за наркобос Наско Гаргата също успява да се спаси от белезниците. Той е настанен в МВР болница за лечение, тъй като има тежък сърдечен проблем, клапа и стендове.

Заради болежките дори спецпрокуратурата се смилява над Мечев, изчаква го да оздравее, за да му повдигне обвинения, и даже не му иска постоянен арест. Магистратите му определят парична гаранция от 25 хилядарки, но сумата се вижда висока на съдиите и те я намаляват на 15 бона.

Малко по-късно Гаргата е осъден на 4 г. затвор отново за наркогрупа, снабдявала с дрога Пиринския край, но действала към 2015-2016 г. и с други участници. Присъдата не е окончателна и докато не чуе крайното решение на магистратите, Мечев се разхожда на свобода. Той бе изловен от папараците на "България Днес" да пазарува в хипермаркет за техника. Вниманието му било привлечено от професионалните фотоапарати. Наско обсъдил характеристиките им с тайфата си от респектиращи бабаити. По всяка вероятност тарторът се стягал за фотограф. От профила му в социалните мрежи става ясно, че той е много суетен и си е направил собствена фотосесия с истинска гарга.

Разложката кримка за кратко време попълни досието си с изнасилване, хулиганство на пътя и наркоразпространение. След засечка на пътя преди години той се спречква с шофьор, наплюва го, плаши го с брадва и му заповядва да влиза в багажника. По този случай е оправдан на първа инстанция. В началото на март м.г. Гаргата е задържан по обвинение за групово изнасилване. Оплаква се 29-годишна дама, която твърди, че е насилвана в продължение на 5 часа в столичното заведение "Воеводска среща" в полите на Витоша. Мечев е задържан с трима негови авери.

Само седмица по-късно Гаргата отново е окован с белезници. Заедно с четирима свои приятели той е обвинен за хулиганство на столичния бул. "България". Там мутрите ударили с джипа си друга кола. Мечев нападнал водача, блъскал го, дърпал го, изплюл му се в лицето и го напсувал. После накарал шокирания шофьор да поеме вината за катастрофата.

Реклама
Реклама
Реклама