Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/7871839 www.bgdnes.bg

Стоянка и Ламбо в една стая

Преместих мама при Стефан Данаилов, казва дъщерята на актрисата Мария Грубешлиева

"Преместих мама от Правителствена във ВМА. Изключително съм благодарна на ген. Венцислав Мутафчийски, който ми съдейства, за да транспортираме мама дотам. Смятам, че докторите във ВМА са най-добрите специалисти у нас." Това сподели красивата дъщеря на Стоянка Мутафова - Мария Грубешлиева, която подчерта, че сега Стоянка ще е при Стефан Данаилов, дори в едно отделение.

Реклама

"Може би са в една стая. Ние с мама винаги сме били в прекрасни отношения с Ламбо и семейството му", сподели още Мария Грубешлиева.

Причината да иска майка й да бъде преместена от университетска болница "Лозенец" във ВМА Муки не конкретизира, само подметна, че не й била предоставяна достатъчно информация за състоянието на майка й, до която актрисата е неотлъчно вече почти месец.

"Мама в момента е по-добре. Не мога да кажа, че е в перфектно здраве, има подобрение в състоянието й, но не искам да дърпам дявола за опашката и да твърдя, че ще се оправи от раз и веднага ще стане да си ходим. Сега съм обнадеждена, че ще се погрижат за нея перфектно", обясни още Муки.

Дъщерята на Стоянка Мутафова стои неотлъчно до леглото й. Тя й говори, разказва й различни случки, на които голямата ни актриса реагира. Най-често стиска ръката на Муки или мига и "говори" с очи. "Не искам много да я напрягам. И гледам да съм в добро здраве, когато съм при нея, за да не я хване някакъв вирус", обясни още Муки.

Междувременно любимите животинки на Стоянка - котката и кучето, също са се затъжили за едната си стопанка.

"Кучето влиза в чантата ми, когато тръгна за болницата. Понякога скимти, като се върна, аз му говоря, сякаш ме разбира и му липсва Стоянка", разказва Муки.

Реклама

Въпреки грижите и постоянното присъствие около леглото на майка си Мария не губи надежда и поддържа духа си.

"Моля се много. Разчитам на Господ, държа се и заради майка ми, и заради всички, които ме подкрепят, и заради животните, които имаме и се грижим за тях", сподели Муки.

Междувременно състоянието на другия голям актьор - Стефан Данаилов също е леко подобрено. Той е в съзнание и говори, казват рехабилитаторите. Свижданията с актьора са силно ограничени, за да се избегне риск от инфекции за отслабения му организъм. Племенницата му Росица Обрешкова се е видяла само за 5 минути с Ламбо и сподели, че според нея няма развитие нито в посока подобрение, нито в посока влошаване. Рехабилитационните процедури и масажи не спират, за да не получи големият актьор рани от залежаване и да не се обездвижат ставите му.

Желаем успех и пълно оздравяване и на двамата!

Реклама
Реклама
Реклама