Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/7970746 www.bgdnes.bg

Треньорът на Конър защитава Валентинов

Заради расистките обвинения на България - Англия

Треньорът на Конър Макгрегър - Джон Кавана, се е застъпил за Георги Валентинов след скандално прекратения договор на българския ММА боец с престижната мултинационална верига "Белатор". Контрактът беше сключен през октомври.
Българинът се забърка в неприятности през същия месец. Той беше част от агитката по време на футболния мач България - Англия. Срещата едва не беше прекратена заради поведение на част от феновете и обвинения в расизъм.
Снимки на Валентинов на стадиона обиколиха медиите. Информацията за неговото присъствие на стадиона достигна до ръководството на "Белатор".
Българинът официално е получил уведомление, че договорът е прекратен. Той ще си търси правата докрай. Очаква се да получи съдействие от Българска ММА федерация, Министерството на спорта и дори от негови чуждестранни противници, с които се е бил през годините. "Белатор" не са потърсили 26-годишния старозагорец за мнение и неговата версия за събитията.
Джон Кавана, който помага в подготовката на ДБелаторУ, също е взел страната на българина. Той е гарантирал за неговата невинност.
Валентинов и още десетина запалянковци получиха забрана да посещават за една година футболни мачове.
"Във връзка с появилите се спекулации, че имам нещо общо с расистките скандирания на стадион ДВасил ЛевскиУ заявявам категорично: Не съм участвал в подобни действия - обяви Георги Валентинов в специална декларация. - На ринга съм срещал опоненти от всякакви раси и религии. Винаги съм залагал на феърплей! Разграничавам се категорично от всякакви расистки и ксенофобски прояви!"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама