Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/8254468 www.bgdnes.bg

Митко Полицая пак в ареста за проститутки

Сексът поскъпна, половината облажвали босовете

Дама и 13 мъже са обвинени като сводници

Димитър Митров - Митко Полицая отново е арестуван за сводничество. Освен него с обвинения са още 13 мъже и една дама.
Мащабната група е разбита от служители на ГДБОП. Ударът е срещу организирано предлагане на сексуални услуги в София. След операцията, проведена под ръководството на Специализираната прокуратура, са повдигнати обвинения на всички 15 човека. Те са за организирана престъпна група, създадена с цел склоняване към проституция и сексуална експлоатация. На двама от тях обвиненията са задочни, защото са успели да се покрият. Тринайсетте задържани са Анелия Стоянова, Димитър Митров, Владимир Недялков, Владислав Божилов, Любомир Петков, Людмил Цветанов, Николай Таньовски, Румен Русев, Спас Даскалов, Станислав Божилов, Христо Иванов, Цветан Димитров и Юсуф Илански. Спецпрокуратурата е наложила 72 часа арест на задържаните и вчера в Специализирания наказателен съд бяха внесени искания за налагане на мерки за неотклонение "задържане под стража" за всеки от тях. Двамата, които не са открити, са обявени за общодържавно издирване, като са издадени и европейски заповеди за ареста им.


От полицията уточняват, че събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от 2016 година при висока конспиративност и строго разпределение на функциите сред участниците. Част от обвиняемите са били ангажирани с набиране на момичета и склоняването им към сексуални услуги. Други доставяли компаньонките по адреси, а трети отговаряли за осигуряването на клиенти в три столични стриптийз бара. Единият претарашен е небезизвестният "Велвет", в чиято интернет страница се отбелязва, че "красиви полуголи момичета - професионални танцьорки, компаньонки и стриптийзьорки ще ви ухажват и заговарят при ваше желание". Клубът предлага фирмени и частни партита.

Реклама


Близки до разследването разкриха, че вече като свидетели пред съдия са разпитани момичета от трите стриптийз бара и такива, за които се смята, че са пращани на адреси. Част от тях са от ромски произход.
По време на полицейската операция по задържането на участниците в групата в част от тях са намерени и иззети общо около 200 000 лева в различни валути, за които има данни, че са получени от проституция. Открити са левове, долари, евро, британски лири, дори рубли. Разследващите разкриват, че в нощните заведения сексуална услуга се поръчвала и заплащала заедно с питието. Обичайната цена била 150 лв. за час, като към нея се добавяли разходите за хотелска стая и такси. Групата сводници удържала 50 на сто от парите, другата половина от припечеленото оставала за компаньонката.


Освен Димитър Митров, известен освен като Митко Полицая и като Каратиста, и други от сега задържаните вече са разследвани за сводничество. Те са част от т.нар. дело срещу "Нежния Октопод", което от години се влачи в съда. Това са Спас Даскалов и Румен Русев. От заседанията по процеса стана ясно, че в миналото час секс е бил 120 лева. Сегашният удар е показателен, че и в този бизнес текат инфлационни процеси - според събраните данни сеансът се е качил с 30 лева.


Митров се преквалифицира от дознател

Димитър Митров, който е от Своге, носи прякора си Полицая, защото е бивш дознател от столично РПУ. През 2012-а той и още петима негови авери бяха задържани при полицейска операция срещу трафика на жени. Обвиненията бяха, че две години са контролирали в столицата над 15 клуба за сексуални услуги и три стриптийз бара, в които са проституирали над 50 жени, в т.ч. и непълнолетни. Членовете на бандата са използвали и физическа сила за склоняване на някои от тези момичета към проституция. Още отпреди това той бе издирван, а впоследствие задържан по шумната операция "Нежен Октопод".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама