Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/8752092 www.bgdnes.bg

Типсаревич заразен, Кузманов здрав

Коронавирусът засегна още един демонстративен тенис турнир в Белград след този от Адриа Къп. Двама участници в надпреварата в академията на Янко Типсаревич дадоха положителни проби за КОВИД-19. Това са босненецът Томислав Бъркич и хърватинът Матей Шабанов.
"Нямах никакви симптоми, усещах само, че съм малко по-слаб - сподели Бъркич. - Играх дълго на двойки, а в Белград се състезавах на сингъл. Първият мач се оказа много дълъг. През нощта се почувствах уморен и се отказах от следващия."
По-късно той е решил да пътува към Италия. На границата му казали, че трябва да направи тест. Резултатът е положителен.
Бъркич беше в групата на втората ракета на България Димитър Кузманов, като загуби от него с 3:6, 4:6 в мача им на 23 юни.
Мико успокои феновете си, че неговата проба му за коронавирус е отрицателна.
"Важно е да се отбележи, че турнирът няма да бъде отменен и последното състезание ще започне в понеделник (б.а - днес) на кортовете на академията на Типсаревич. По време на турнира нямахме случаи, в които някой да се оплаче, че имаме симптоми. Разбира се, поради общата ситуация и въпреки всички мерки за безопасност, които се прилагат, съветвам всички да си направят тест. Всеки е длъжен да подозира, че е заразен. Докладвайте, спрете да участвате във финалите, докато не получите резултатите и бъдете в изолация", заяви Типсаревич.
Кузманов завърши на първо място в групата си в първите два етапа от надпреварата, което го класира за финалния турнир. Там ще участва и Александър Лазаров, който също се представя на много високо ниво. Те и останалите тенисисти имат две седмици почивка преди финалната надпревара. През това време ще играят жените, записали се за участие в турнира на Типсаревич.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама