Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9287484 www.bgdnes.bg

Пенсионират Моци, Кешерю, Сисиньо и Владо Стоянов

Сериозно подмладяване в редиците на "Лудогорец" очакват фенове и специалисти в Разград след загубата и от "Антверп" с 3:1 в Лига Европа. "Орлите" записаха нула точки до момента в груповата фаза, като това е неочаквано лош сценарий, тъй като се разчиташе отборът да достигне до директните елиминации. Заради слабите резултати в евротурнирите, като тимът не успя в целта си да влезе в групите на Шампионска лига, треньорът Павел Върба бе заменен от Станислав Генчев.

"Лудогорец" отново показа, че е далеч от най-добрите си дни на европейска сцена и срещите, в които играеше като равен с равен с грандовете на Стария континент, са в миналото.

Реклама

Така разградчани остават без актив на сметката си през тази година и ще трябва да развали нулата в последния си мач - домакинството на ЛАСК (Линц).

"Антверпен" от своя страна се класира за елиминационната фаза на надпреварата, след като записа четвърти успех и с 12 точки няма как да бъде изместен от една от първите две позиции.

До зимната пауза наставникът Генчев ще работи със сегашните футболисти, но след Нова година нещата се очаква да се променят. От една страна, се очаква на кормилото на отбора да застане Станимир Стоилов, с когото преговорите продължават, а от друга, четири-пет играчи ще бъдат заменени с юноши.

В "пенсия" най-вероятно ще бъдат изпратени Козмин Моци (36), Клаудио Кешерю (34), Сисиньо, както и вратарят Владислав Стоянов. На Моци вече е предложен пост в клуба, както ще бъде направено и с Владо Стоянов, освен ако не се съгласи да получи статут на резерва.

Първи избор за вратар вече е Ренан дос Сантос. Ще се разчита и на Доминик Янков, който е записан в първия отбор, но играе за дублиращия в момента. Имената на младите Димитър Митков, който в 11 мача е вкарал 14 гола, Ерол Дост, като и още няколко играчи са под наблюдение.

Със задачата да набележи свежи попълнения от собствената школа се е заел лично спортният директор Георги Карамаджуков. Шефът от началото на сезона не пропуска двубой както на "Б" отбора, така и на юношите старша възраст. Също така често може да бъде видян и около терените, на които играят детските формации.

Разбира се, селекцията на "Хювефарма Арена" няма да се ограничава до собствени кадри, но евентуалните нови имена ще преминават през стегната цедка, твърди източник, близък до отбора, пред "България Днес".

Реклама
Реклама
Реклама