Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9287527 www.bgdnes.bg

Камерунец заплашва Али Соу

Камерунец може да заеме мястото на Али Соу в ЦСКА-София. Нападателят Анатол Абанг вече изкара пробен период на "Армията" и очаква предложение за договор с "червените". На "Армията" търсят решение в атака, след като Соу продължава да пропуска положение след положение. Гамбиецът пропиля няколко златни шанса при гостуването на "Клуж" в Лига Европа, завършило 0:0. За пореден път нападателят се раздаде на терена, но фрапантните му пропуски попречиха на отбора да стигне до победата. ЦСКА продължава да е единственият отбор без отбелязан гол в групите на Лига Европа, но вече има две точки и спечелени 380 000 евро от наградния фонд заради двете ремита в гостуванията на "Рома" и "Клуж".

"Нещата не се получават за мен, щом не успявам да отбележа - призна Соу след мача с румънците. - Искам да вкарвам голове. Разочарован съм, защото се старая да отбележа, но не се получава. Но не трябва да се отказвам и когато следващата възможност дойде, да се възползвам от нея. Наистина трябва да се старая повече, за да реализирам положенията. Сега, когато играем с двама в атака, е по-добре, но още ни липсва синхронът и ще работим върху него. Трябва да продължим да се развиваме и да ставаме по-добри."

Реклама

Голяма е вероятността Соу да бъде продаден през зимния трансферен прозорец. През лятото той бе пред трансфер във френския елитен "Дижон" за около 3 млн. евро, но сделката пропадна в последния момент. В момента цената на гамбиеца е минимум 2 млн. евро.

От своя страна Анатол Абанг изчаква в София решението на

ръководството дали да му предложи договор. Камерунецът за последно игра в молдовския "Шериф" (Тираспол), където вкарва 6 гола в 10 мача. Преди това 24-годишният нападател беше в отбори като американския "Ню Йорк Ред Булс" и румънския "Астра", има и 6 двубоя за националния си отбор. Преди дни медиите в Румъния написаха, че Абанг е обрал някои от съотборниците си в съблекалнята на "Астра", където той игра заедно с българина Пламен Илиев.

"Това не е вярно - коментира Абанг. - Явно някой иска да очерни името ми, но не мога да разбера защо, и то точно в този момент. Ще се консултирам с моя адвокат и смятам да си потърся правата в съда."

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама