Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/9447570 www.bgdnes.bg

Защо вашият уеб сайт се нуждае от добър хостинг?

Във всеки един бизнес настъпва момент, в който е необходимо да актуализирате ресурсите си и хостингът е едно от първите неща, на които задължително трябва да обърнете внимание. И тогава естествено следва въпросът с избора на точния доставчик.

По какви критерии да изберем правилния доставчик на хостинг услуги?

За да определите неговата надеждност, добросъвестност и производителност, може да се водите от следните препоръки:

Разпределено дисково пространство

Стойността му трябва да отговаря на нормалната работа на хоствания сайт. Малките проекти като „визитка“ или „целева страница“ се вписват добре в 100 MB, а „многостранични“ или онлайн игри понякога са ограничени до 500 гигабайта. В тези случаи можете да наемете физически сървър или част от него под наем.

Система за управление на съдържанието

Когато избирате доставчик, уверете се, че системата за управление на съдържанието (CMS) на вашата платформа поддържа ресурса, който желаете. Бихте могли да се свържете с поддръжката на услугата - оттам ще ви окажет необходимата помощ при избора на подходящ тарифен план и по този начин ще си спестите доста усилия.

Поддържка

Едва ли някой изпитва съмнения във важността на подобна услуга. Преди да изберете хостинг, е задължително да бъдете уверени в ефективността и качеството му. Не пропускайте да се информирате и за работното време, дали има дежурен екип в почивните дни и какво е максималното време за изчакване при нужда от помощ.

Относно трафика

Много доставчици правят ограничения относно броя посещения към сайта за определен интервал от време. Това гарантира, че страницата няма да блокира или да прекъсне връзката си със сървъра. От огромно значение е да помислите добре и да изберете стойност, точно според нуждите си. Ако нямате идея какъв ще е броят на вашите посетители, по-добре е да заложите на план с неограничен трафик.

Време на гарантирана работа (up-time)

Този период от време вашият сайт ще бъде достъпен за посещения. За добрите доставчици тя е 96-98%. Пазете се от избора на хостинг, който претендира за 100% наличност, тъй като всеки сървър се нуждае от рестартиране и планирана поддръжка.

Функционалността и простотата на контролния панел

Колкото по-популярни са инструментите, толкова по-добре, защото ще ви е лесно и приятно да работите с интерфейса.

Физическо местоположение на сървъра

Винаги е по-удачно да се ползват вътрешни ресурси, тъй като разстоянието до сървъра е пропорционално на скоростта на зареждане на сайта.

Наличие на автоматични архиви и файлов мениджър

Възможността за автоматично архивиране на файлове и бази данни е голям плюс за всяка услуга. Функцията за допълнителна защита на информацията BackUp не трябва да се пренебрегва, но е полезно да я конфигурирате веднага, когато започнете да работите с ресурса. Също така интеграцията на файловия мениджър с личния ви акаунт ще бъде добра помощ в работата ви. Изборът на хостинг с тази опция ще ви отърве от инсталиране на допълнителни програми.

SSL сертифициране

Тази интернет технология криптира предадените данни от уеб сървъра (сайта) в браузъра и обратно. Опцията е активно класирана в Google. Наличието на най-простата сертификация се препоръчва за всеки сайт и други търсачки. Ето защо е по-удобно да изберете хостинг, който притежава такива сертификати и ги разпространява безплатно.
За да сте в крак с броя на потребителите, когато бизнесът ви набере популярност, ще имате необходимо да надстроите вашите хостинг сървъри, тоест от така нареченият „споделен“ хостинг до VPS .

VPS като най-добрият избор на хостинг за малък и среден бизнес

Преминаването от „споделен“ хостинг към VPS е най-оптималният избор за всички, които търсят оптимален хостинг за малък и среден бизнес, тъй като VPS се счита за „златната среда“. Когато „споделеният“ хостинг вече не е в състояние да задоволява вашите нужди, преминаването на „облачен“ хостинг може да е малко прибързано.

Основни предимства на VPS хостинга

Осигурява ви пълен контрол над сървъра

Когато изберете VPS хостинг, се сдобивате с пълен корен достъп до сървъра. Помага ви да сте начело на вашия сървър и да го персонализирате както желаете. Например, бихте могли да инсталирате който и да е персонализиран софтуер, без да чакате вашия доставчик на хостинг да започне да го поддържа.

Подобрява надеждността на уебсайта

Използвайки „споделен“ хостинг рискувате да изложите данните си, ако нещо се обърка със сайта на някой друг, който е на същия сървър. От друга страна, VPS хостинг сървърът е специално проектиран само за вашия сайт. Няма основание да се тревожите какво става на други уебсайтове, защото те просто няма да бъдат на вашия сървър.

Позволява лесно мащабиране

VPS хостингът ви осигурява пълна свобода да мащабирате безпроблемно ресурсите си, докато бизнесът ви се разраства. Това е особено важно, когато надвишите ограниченията на сървъра, тъй като бихте могли лесно да го увеличите, без прекъсвания или други подобни технически проблеми.

Реклама
Реклама
Реклама