Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9548497 www.bgdnes.bg

ЦСКА се хвърля за Ганчев в Разград

Футболистите на ЦСКА се хвърлят за победа срещу "Лудогорец" за своя шеф Гриша Ганчев. Бизнесменът обяви оттегляне от клуба, но победа срещу големия съперник е твърде вероятно да промени плановете. При успех в Разград в събота ЦСКА ще излезе на първо място в класирането и ще има всички шансове най-накрая да вдигне така бленуваната титла. Загуба от "Лудогорец" ще остави тимът на Бруно Акрапович на 6 точки от върха и неминуемо ще доведе до нови катаклизми в "червения" клуб.

Треньорът Акрапович прави всичко възможно в последните дни да държи отбора концентриран, въпреки проблемите извън терена. Босненецът е известен като много силен мотиватор и опитва да надъха максимално отбора за победа в Разград. Акрапович призна, че се надява с играта си футболистите на ЦСКА да накарат Ганчев да размисли за оттеглянето си. Напускането на боса вече далеч не е толкова сигурно, но резултатът в мача срещу "Лудогорец" ще бъде изключително важен за крайното решение на собственика.

Реклама

"Надявам се господин Ганчев да остане - каза Бруно наскоро. - Ние искаме с нашите действия на терена да даваме позитивизъм и да показваме, че не може нищо да ни повлияе."

Въпреки проблемите извън терена футболостити ще получат солидни премии за победа в Разград. Според някои слухове става въпрос за по 10 000 лева на човек.

Поне до лятото свиване на бюджета няма да има и играчите могат да са спокойни във финансово отношение. Капитанът Петър Занев също смята, че с победи отборът може да накара Ганчев да промени решението си.

"Неприятни са тези неща, имаме три месеца и ще направим всичко възможно да станем шампиони - каза Занев след мача с "Черно море". - За нас самите, за клуба, за феновете, за господин Ганчев. За нас неговото решение бе изненада, но с играта си ще се опитаме да го накараме да остане."

Същевременно ЦСКА е близо до привлането на нов защитник, който да замени трансферирания в "Болоня" Валентин Антов. Това е нидерландеца Мено Кох от белгийския "Ойпен". Според местни медии двата клуба вече са постигнали договорка, като "червените" ще платят трансферна сума. 26-годишният Кох е висок 195 сантиметра и в продължение на четири години е част от нидерланския гранд ПСВ. Там записва 90 мача за втория тим и два за първия. Играл е още за "Утрехт" и НАК (Бреда), откъдето преминава в "Ойпен" през лятото на 2019 г. В момента ЦСКА разполага само с трима централни бранители в лицето на Петър Занев, Юрген Матей и Пламен Гълъбов. В схемата на Акрапович всички те са на терена, а на резервната скамейка няма алтернатива за поста.

Реклама
Реклама
Реклама