Реклама
https://www.bgdnes.bg/sport/article/9791042 www.bgdnes.bg

Десподов бяга от България

Кирил Десподов бяга от България! Националът едва отърва линч на "Армията" при загубата на неговия "Лудогорец" с 1:4 от бившия му отбор ЦСКА.

Десподов бе обявен за предател от "червените" и преживя истински кошмар в Борисовата градина, като надали някога ще забрави този мач. Няколкото хиляди фенове през целия двубой псуваха жестоко доскорошния си любимец, по него летяха камъни, бутилки, монети, седалки... В един момент Десподов дори се отказа да изпълнява корнерите на отбора, за да оцелее от атаките на озверялата тълпа.

Реклама

След мача фенове чакаха национала край автобуса на "Лудогорец", за да го "поздравят" отново, но той не се появи и явно е избрал друг начин да напусне стадиона. Очаква се ЦСКА да понесе сериозни санкции заради ексцесиите на феновете си.

Унижението на "Армията" окончателно е накарало Десподов да реши да напусне българското първенство. Той е собственост на италианския "Каляри" и игра в Разград като преотстъпен. "България Днес" научи, че от ръководството на "Лудогорец" имат голямо желание да задържат национала, но шансовете той да остане клонят към нулата. Самият футболист също предпочита да не преживява повече подобни вечери като тази на "Армията" в сряда.

Актуалната цена на крилото е около 3 млн. евро, като интерес към него не липсва. Последният спряган за него клуб е изпадналият от английската Висша лига "Уест Бромич", а апетити към него имат още турският "Галатасарай" и испанският "Валенсия". Десподов има договор с "Каляри" до 2022 г., като италианците ще търсят негова продажба, а не ново преотстъпване. Българинът е в обтегнати отношения с ръководството на тима от остров Сардиния и дори съди клуба за неизплатени заплати. Той няма повече да получи шанс в "Каляри", откъдето ще направят всичко възможно да се отърват от проблемния футболист.

На "Армията" Десподов направи асистенция за гола на своя отбор, но "Лудогорец" бе тотално пометен от "червените".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама