Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/12802940 www.bgdnes.bg

Ути Бъчваров изповяда пред "България Днес: Бях на минути от смъртта!

Ужили ме оса и развих тежка алергична реакция, разкрива кулинарят 

"Буквално бях на минути от смъртта! Физическото ми оцеляване зависеше от важни решения за много кратко време. Но слава богу, вече съм добре."

Това изповяда пред "България Днес" готвачът Ути Бачваров, който преди дни преживява животозастрашаващ инцидент. По време на риболов на малък водоем край силистренското село Ирник кулинарят е ужилен от оса. Насекомото е в чашата със студена бира на Ути, а той изобщо не я забелязва, докато отпива. Осата ужилва готвача по устата и той за секунди развива алергична реакция. Лицето на Ути се подува, а дишането му става много трудно. За щастие, приятелите, с които е на излета, се намесват незабавно.

Реклама

"Благодаря на всички замесени в моето оцеляване! Благодаря, че успяха бързо да намерят лекар, който да ми постави инжекции. Благодаря и на съдбата, че се погрижи за мен", добави откровено пред вестника популярният майстор на черпака.

Бъчваров съветва всички хора, които обичат да прекарват времето си сред природата, задължително да носят аптечки в автомобилите и раниците си. "Никога не се знае какво може да те сполети. Трябва да сме внимателни с осите, особено през есента, защото тогава стават алчни и кръвожадни", каза още Ути.

Кулинарят е категоричен, че COVID е отключил нови алергични реакции, за които хората дори не подозират, че ги имат.

"От години аз съм жертва на многобройни алергии и тази с осите ми е позната. Ситуацията ми напомня за случка преди години в предаването на покойния Димитър Цонев. Тогава се подух от... сок от моркови. Имаше неприятни моменти пред камерата, обвързани с подуване и затруднено дишане, но и тогава всичко отмина", връща лентата назад Бъчваров, който си публикува снимки с подута горна устна. И се пошегува с някои момичета: "Направо не знам как тези перхидролени силиконови девойки могат да си кажат името, а камо ли нещо умно. Винаги съм харесвал естествените хора, пък дори те да бъдат ужилени от оса".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама