Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13284773 www.bgdnes.bg

Сър Елтън Джон също напусна Туитър

Сър Елтън Джон стана поредната знаменитост, която напусна Twitter след придобиването му от ръководителя на Tesla Илон Мъск.

Певецът обвини платформата за "промяната в политиката" по отношение на дезинформацията, без да дава подробности.

Реклама

Миналия месец Twitter спря да предприема действия срещу акаунти, разпространяващи подвеждаща информация за коронавируса.

В отговор на съобщението на сър Елтън г-н Мъск заяви, че се надява звездата да се завърне в платформата.

В това, което може да се окаже последният му туит в живота, певецът на Rocket Man написа: "През целия си живот съм се опитвал да използвам музиката, за да обединявам хората. И все пак ми е тъжно да виждам как дезинформацията сега се използва, за да разделя нашия свят. Реших повече да не използвам Twitter, предвид неотдавнашната им промяна в политиката, която ще позволи на дезинформацията да процъфтява безконтролно".

Противоречивият главен изпълнителен директор на Twitter, който започна да нарича себе си "шеф на Twit" след като купи компанията, отговори на публикацията с думите: "Обичам музиката ви. Надявам се да се върнете. Има ли някаква конкретна дезинформация, от която се притеснявате?"

Откакто Мъск завърши поглъщането на Twitter за 44 млрд. долара (38,1 млрд. паунда) през октомври, се появиха спорове относно отмяната на политиката спрямо Covid-19, както и други стъпки, като например възстановяването на някои спрени преди това акаунти и таксуването на потребителите за техния "син тик".

Вследствие на това редица известни личности се отписаха завинаги от Twitter, като посочиха новия лидер като основна причина за напускането си.

Актьорите Джим Кери и Упи Голдбърг, супермоделът Джиджи Хадид и музикантът от White Stripes Джак Уайт са сред тези, които напуснаха социалната медия, съобщи БГНЕС.

Реклама
Реклама
Реклама