Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13808557 www.bgdnes.bg

Големият Васил Найденов за наградите "Певец на годината": Горд съм с Богдана и Стефан, обичам ги!

Приз взеха още братя Аргирови и Петя Буюклиева

"Много съм горд, че голямата лейди на българската поп музика Богдана Карадочева и нейният съпруг - композиторът на най-любимите шлагери Стефан Димитров, получиха наградата за цялостно творчество. Заслужават я, обичам тези хора!"

Това споделя легендарният ни изпълнител Васил Найденов по повод наградите "Певец на годината".

Реклама

С голямата награда "Певец на годината" се окичиха и близнаците Благовест и Светослав Аргирови, които през 2022 г. отбелязаха 40 г. на сцената с издаването на биографичната си книга и нов албум. "Благодарим на всички, които са гласували за нас в нета. Благодарим и на нашата скъпа приятелка Тони Димитрова! Тони, тази награда е и за теб", каза Светослав от сцената.

Наградата за цялостно творчество бе присъдена на Петя Буюклиева, която преди две години имаше сценичен юбилей, но заради пандемията успя да го отбележи с голям концерт в зала 1 на НДК през 2022 г.

"Искам да ви поздравя с най-новата ми песен, която е част от проекта "Пеещи артисти", каза Буюклиева, която изпя новото парче под аплодисментите на публиката.

Иначе в категорията "Пеещ актьор" с приз си тръгна "златният глас" от дублажа Симеон Владов, а за най-секси певец - Йордан Марков.

За най-добър автор на текстове за песни бе обявен поетът Добромир Банев, а Тето Атанасов стана режисьор на годината.

"Благодаря на всички замесени. Трогателни изпълнители и публика, спомени, сълзи, аплодисменти, многобройна и стилна публика", заяви организаторът Евгени Минчев и допълни: "Преди няколко години за своя последен 50-и път се проведе "Златният Орфей". Когато се изчерпаха всички възможности "Златният Орфей" да бъде възстановен, аз създадох конкурса "Певец на годината". Като притежател на този конкурс горд съм, че мога да дам на българските изпълнители трибуната, която заслужават, да се поклоним пред таланта им и да бъдат наградени за труда си подобаващо", обясни историята на конкурса Евгени Минчев.

Четете още

Богдана посечена за 500 бона

Богдана посечена за 500 бона

Великият Васил Найденов: Високите цени са цинизъм!

Великият Васил Найденов: Високите цени са цинизъм!

Васко Кеца пее в мюзикъл за живота му

Васко Кеца пее в мюзикъл за живота му

Васко Найденов ще спи два часа по Нова година

Васко Найденов ще спи два часа по Нова година

Реклама
Реклама
Реклама