Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/13817102 www.bgdnes.bg

Любимата на Баян с гадже китарист

Климентина Фърцова се срамувала от фамилията си

Музикантът Огнян Спасов люби византийската принцеса от "Войната на буквите"

Визайнтийската принцеса Мария от хитовия сериал "Войната на буквите" по БНТ си има гадже китарист. Става дума за актрисата Климентина Фърцова, която играе една от главните роли и вече е определяна за новия секссимвол в българското кино. Чаровницата, която на 10 април ще отпразнува 25-годишен юбилей, е любимата на княз Баян, изигран от актьора Даниел Върбанов в лентата.

Реклама

Зрителите се питат дали между двете млади звезди в историческия сериал няма флирт и в реалния живот. Истината е, че и двамата имат други спътници до себе си. Самата Климентина тези дни показа любимия си. Фърцова се фръцка на специална фотосесия в Асеновград, заснета от гаджето й Огнян Спасов.

Освен любител фотограф той е и музикант, изявява се като изпълнител и най-вече като майстор на китарата. Пред "България Днес" запознати обясниха, че фотосесията е заснета под ВЕЦ "Асеница" край града. На кадрите актрисата се гушка любовно с Огнян, а в социалните мрежи е споделила това със сърце.

Фърцова също се занимава с музика и е част и от рок групата Crimson Velvet, която през 2020 г. издаде първия си албум с прогресивен рок.

"И двете изкуства имат нужда едно от друго. С групата свирим алтернативен и прогресивен рок. Обичаме да експериментираме с текстове, аранжименти, фонограми, вкарваме доста театрални елементи в музиката, която правим. А и всяко изпълнение на дадена песен предполага определено актьорско присъствие. И обратното - в представлението "Закуска в Тифани" има сцени, в които пея или свиря на китара, в друго дипломно представление ни хрумна, че ще бъде интересно да свиря на пиано. За всеки актьор е важно да бъде поне малко музикален, да има чувство за ритъм, това го прави по-приложим", разкрива Фърцова пред "България Днес".

В сериала "Войната на буквите" на актрисата се налага да свири на арфа. В други представления е имитирала, че свири с цигулка или на флейта. Справя се добре и с хармониката.

Реклама

"Не съм от тези, които от малки мечтаят да изиграят Жулиета или принцесата, нежната женска роля. Винаги съм си падала по по-дръзките, буйни персонажи. От тази гледна точка не ми беше много вълнуващо, че ще играя принцеса", казва тя за образа си в историческата лента.

Интересното е, че дядо й, проф. Кирил Фърцов, е доктор към Института по виното и световен експерт по дегустация. Другият й дядо пък е професор по високоалкохолни напитки. Те са единствените такива в България и са признати в цяла Европа. Семейството й се занимава с производството на вино и алкохол. Дядо й дори опитва да я обучава на варене на ракия в казан, но тя няма интерес към това.

Климентина харесва името си, но като ученичка много се е срамувала от фамилията си Фърцова. Затова постоянно се е представяла с презимето си Илиева. Приятелите много са я бъзикали и дори са я наричали Пръцкова.

Първата й голяма роля в киното е във филма "Голата истина за група Жигули". "Беше голямо предизвикателство, разбира се - това е първият филм, в който участвам. Нямах опит пред камера. Освен това задачата с цигулката се оказа по-сложна, отколкото предполагах. Но когато вложиш упоритост и имаш до себе си прекрасни актьори и режисьор, на когото да се довериш, притесненията лека-полека се изпаряват", припомня си Фърцова.

Даниел Върбанов излиза с друга от филма

Главният герой във "Войната на буквите" Баян има връзка с друга своя колежка от сериала. Той е в много близки отношения с Климентина Фърцова, харесва нейни снимки в социалните мрежи, но всъщност двамата са само приятели.

Неотдавна "България Днес" пръв разкри кое е гаджето на актьора Даниел Върбанов. Младият мачо има любима и тя е Александра Лашкова! Младата актриса играе образа на Макарена във "Войната на буквите". Влюбените са двойка от 2021 г. насам. Запознават се в НАТФИЗ, където попадат в един и същ клас - този на проф. Атанас Атанасов. На официалната премиера на хитовата продукция на БНТ Даниел и Алекс също се появиха заедно, но тогава не демонстрираха близостта си пред камерите.

След като връзката им вече доби публичност, Баян вече не крие дамата на сърцето си. За Свети Валентин той публикува тяхна обща снимка, придружена със сърце.

Четете още

Наум Шопов трябвало да е Баян

Наум Шопов трябвало да е Баян

Ето го гаджето на Баян!

Ето го гаджето на Баян!

Актьорът Ненчо Костов от "Войната на буквите": Жените искат Баян, не Петър!

Актьорът Ненчо Костов от "Войната на буквите": Жените искат Баян, не Петър!

Най-четящото дете играе във "Войната на буквите"

Най-четящото дете играе във "Войната на буквите"

Реклама
Реклама
Реклама