Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14038975 www.bgdnes.bg

Люси Дяковска стана шефка на Андре Токев

Готвачът с медал от войната на прадядо си, донесъл му късмет и се разминал с катастрофа

Топмацката от "Ню Ейнджълс" Люси Дяковска стана шефка на мастършефа Андре Токев, научи "България Днес".

Реклама

Певицата се доверила на един от най-добрите готвачи у нас за хотела, на който е собственичка в парк "Кайлъка" в Плевен. В него Токев избира гурме специалитети, изготвя меню и подбира продукти от района. Шефът отговаря и за готвачите там, които изненадват не само български, но и чуждестранните гости с уменията си.

Междувременно суперготвачът има и други частни участия за партита на звездни особи, работи и в ресторанта си, за който най-много се грижи семейството му и в частност съпругата му Мария. Именно тя е човекът, който защитава яростно съпруга си, след като го хващат да шофира в нетрезво състояние и едва не катастрофира. Готвачът дори бе за кратко и в затвора.

"Андре никога не е имал проблеми с алкохола през 34-годишния ни семеен живот. Той много спортува и не може да понесе голямо количество алкохол. Работи повече от 12 часа на ден, не усеща умората и просто в един момент се сгромолясва. За съжаление, през годините е имал и други неприятни случаи - влизал е в болница, дори е припадал на работното си място. Преумората е причина за всичко", защити Токев преди време Мария.

В нета тя обясни и че 53-годишният й съпруг има два прекарани перикардита и не може да работи като 30-годишен, но въпреки това не спирал, но никога не е бил алкохолик.

"Спрете с това, че му треперили ръцете, защото бил алкохолик. Това са глупости! Треперят и ръцете на баба му, която беше асистент на хирург и много работеше. Казваше, че това е положението при пръстите, след като години наред е държала инструментите. Треперят и ръцете на майката на Андре, треперят и неговите. Андре е ходил и на лекар, но докторите не могат да му помогнат. Треперят му ръцете, когато трябва да направи нещо фино в кулинарията, но това не е, защото е зависим от алкохола", защитава мъжа си Мария.

Реклама

Андре е благодарен на съпругата си и постоянно я дава за пример за силна и всеотдайна жена. Двамата стават родители рано - Андре е на 20 години, а жена му на 19.

"От първия момент знаех, че тя ще е жената до мен. При това положение какво значение има дали ще си на 20, 30 или 40 години", казва Токев. Двамата имат две дъщери - Ренате и Елиза, които също подкрепят баща си и след като той излезе от затвора.

Освен че е вярващ християнин, Андре вярва и в талисманите. Един от тях - от прадядо му, който дошъл у нас като част от ескорта на Фердинанд, пази като очите си и днес. От прадядо му до Токев стига медал от Първата световна война, който топготвачът е превърнал в медальон и не се разделя с него.

"Мисля, че благодарение и на медала не катастрофирах онази нощ, когато ме хванаха полицаите да шофирам пил. Сякаш нещо ме спаси да не направя някоя глупост", казва с усмивка след случката Андре Токев.

Четете още

Шеф Токев нахрани принца на Камбоджа

Шеф Токев нахрани принца на Камбоджа

Андре Токев се връща на екран

Андре Токев се връща на екран

Андре Токев: В България трябва да се научим да даваме на хората втори шанс

Андре Токев: В България трябва да се научим да даваме на хората втори шанс

Андре Токев пак шофира

Андре Токев пак шофира

Реклама
Реклама
Реклама