Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14084496 www.bgdnes.bg

Лейди България 2022 Мария Бойчева: Бързо да вдигнат минималната заплата

Всичко поскъпва главоломно, хората изнемогват 

КОЯ Е ТЯ

Мария Бойчева, носителка на титлата Лейди България 2022, е родена в Благоевград. Завършила е Нов български университет със специалност "Публична администрация". Мария е успешен модел и една от най-популярните български майки. В момента развива собствен бизнес - линия чайове, като същевременно застава и зад редица обществено значими каузи.

- Мария, как попаднахте в конкурса "Лейди България"?

- Работих като модел над 10 години. Последните години покрай семейството спрях да се занимавам с това. За кастинга разбрах от Фейсбук и реших на шега да се запиша и да си припомня старите времена. Исках да изляза от всекидневието на работеща майка и съпруга и да направя нещо за себе си.

Реклама

Един месец никой не ми се обаждаше. Вече бях забравила за този конкурс и не се и надявах да ми се обадят. Тогава ми звъннаха и ме попитаха дали още искам да участвам. Зачудих се дали да се явя, но в крайна сметка реших, че ще се впусна в това приключение.

- Как се почувствахте, когато спечелихте? Очаквахте ли?

- Изобщо не очаквах. Дори не бях подготвена с облекло, с което да остана след самия конкурс. Имах една торбичка с маратонки и всекидневни дрехи, с които да се прибера. След като ме обявиха за победителка, отидох при мъжа ми и го попитах дали не е плащал нещо. Той се засмя и каза, че единствено консумацията на масата си е платил.

След конкурса голяма част от журито се свързаха с мен да ми предложат да работим заедно, тъй като част от членовете му са хора с бизнес. Те потвърдиха, че са гласували за мен и съм била тяхна фаворитка.

- Разкажете ни за модната ви кариера.

- Родом съм от Благоевград. Бях в 7-и клас, когато един моден агент ме хареса и ми предложи да работя като модел. Трябваше да отида в София за снимки, но баща ми категорично отказа и обясни, че аз съм ученичка и трябва да си уча уроците, а не да се занимавам с глупости.

На 19 г. дойдох да живея в София и моя приятелка, която учеше фотография, ми направи снимки за неин проект. Кадрите станаха много сполучливи и се разлетяха из кастинг агенциите. От там започнаха да ми звънят. Първият ми ангажимент като модел беше огромна рекламна кампания по телевизии, билборди и списания.

- Как се развивате в момента?

Реклама

- Концентрирана съм върху семейството си. Моя мъж Костадин е човекът, който движи цялото семейство напред. Аз му помагам максимално той да не се занимава със странични неща и да бъде фокусиран върху себе си, работата си и семейството. На моменти се шегувам, че съм неговата секретарка. Паралелно се грижа за себе си и развивам бизнеса си. Не съм работохоличка, искам да съм самостоятелна и да имам нещо свое, но това да не е за сметка на семейството ми и човека до мен.

- Как поддържате фигурата си?

- Два пъти седмично ходя на бокс и във фитнес залата. Разнообразявам с тренировки по спининг, храня се балансирано и правя детокс.

- Как се запознахте с мъжа ви Костадин?

- Ние сме заедно от 15 години. Аз имам куче от породата чихуахуа, което е на 16 години. То е изключително злобно и хапе всички наред. Когато на улицата видя мъжа ми, скочи в него и започна да го целува. Това бе поводът да се заговорим. Аз бях шокирана, че кучето хареса него, защото то не харесваше никого. До ден днешен това вече е неговият любимец. Така че кучето ми избра съпруга.

- Като пътуващ човек на какво мнение сте за цените на самолетните билети?

- Смятам, че няма как да не се увеличат цените, тъй като сега има много по-голямо търсене от хората. Авиокомпаниите трябва по някакъв начин да компенсират загубите, които имаха покрай пандемията и това, че капацитетът на полетите беше на 50%, което е огромна загуба за тях.

Освен това цените на горивата са страшно високи и това няма как да не рефлектира върху цената на билетите. Но въпреки това вярвам, че при една правилна организация и ако човек си предвиди нещата, може да си планира една хубава и бюджетна почивка.

- Какво мислите за идеите за замразяването на минималната заплата тази година?

- Това за мен е крайно неприемливо. Всички цени в България, на продуктите от първа необходимост се увеличават. Трябва по възможно най-бързия начин тази заплата да бъде увеличена, тъй като хората, особено по малките населени места, изнемогват.

- Една година след победата ви бяхте жури на "Лейди България". Какво бе чувството?

- Като носителка на титлата за 2022 г. ме поканиха в журито, за да изберем новата Лейди България и да предам короната. Отличието грабна Натали Стойчева, която беше една от фаворитките ми. Щастлива съм, че с другите членове на комисията имахме единодушно мнение по повод финалистките.

Избрахме красиви и достойни момичета. Тази година конкурсът подкрепи семейства, които искат да имат деца. Това е кауза, която много ме вълнува като майка и като жена, която иска да има още деца.

Четете още

Лейди България напуска България

Лейди България напуска България

Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!
Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!

Лейди България Интернешънъл 2022 Мария Бойчева: Огромни глоби за спекулантите!

Реклама
Реклама
Реклама