Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/14313892 www.bgdnes.bg

Отец Иван хвърли патериците

Духовникът води Великденска литургия по видеочат, тъй като бил в болница 

Отец Иван хвърли патериците!

След престой в две столични болници около Великден духовникът се чувства по-добре и отново прави самостоятелни крачки без чужда подкрепа.

"Не бях никак добре, но лекарите ме позакрепиха. Вероятно заради лекарствата, които са ми вливали, болежките са отминали. Сега пак се завърнаха, но няма нищо общо с преди - много по-добре е. Затова и хвърлих патериците, опитвам се да ходя самостоятелно. По-добре да се движа, отколкото да се залежавам", разказа пред "България Днес" дядо Иван. В момента се е установил в Лом и там продължава възстановяването си, след като имаше проблеми с висока кръвна захар и се наложи да бъде приет за лечение в болница в София.

Реклама

Въпреки желанието му да бъде изписан за Възкресение лекарите от Военномедицинска академия оставят отчето в лечебното заведение.

"За първи път ми се случи да водя празнична литургия от разстояние. Включиха ме на видеочат по телефона и така проведох службата за Възкресение Христово", добави пред вестника отец Иван.

Добротворецът призна, че отново няма достатъчно средства за приютите му с изстрадали хора. Но не е изненадан, тъй като по това време на годината хората планират летните си почивки дават парите си за ваканции. "Да са живи и здрави хората, разбирам, че всеки си има негови разходи и не може постоянно да дарява. Лошото е, че парите при нас прекалено бързо се стопяват", завърши духовникът.

Четете още

Отец Иван посреща Великден в болница

Отец Иван посреща Великден в болница

Светият синод още не е помогнал на отец Иван

Светият синод още не е помогнал на отец Иван

Отец Иван с изповед пред "България Днес":  Дано доживея до края на месеца!

Отец Иван с изповед пред "България Днес": Дано доживея до края на месеца!

Патерици крепят отец Иван

Патерици крепят отец Иван

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама