Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16352909 www.bgdnes.bg

ЧУДО! Боби М. подаде оставка!

Борислав Михайлов подаде оставка като президент на Българския футболен съюз.

Това стана ясно на заседанието на Изпълкома на БФС на Националната футболна база "Бояна" в столицата.

"Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех", заяви Михайлов

Реклама

Заседанието беше свикано след протеста на 16 ноември срещу управлението на Боби М., като недоволството предизвика масови мелета между футболни фенове и полицаи.

В дните преди мача с Унгария на 16 ноември Михайлов направи интересно изказване: "Не съм мислил дали ще продължа да управлявам след още един конгрес, но по-скоро не. Вече работя по това да подготвя група от заместници. Никой не се ражда президент, въпреки че аз имам всичките дипломи, които човек трябва да притежава, ако иска да се занимава със спортен мениджмънт."

"Да се търси вина в БФС за случилото се на протеста е недопустимо. Вината е на провокаторите, както и на хората, които са им платили. Името на организатора на протеста е известно. БФС и аз като негов президент, не може да се превърнем в изкупителна жертва на платен протест. Ние като организатор сме свършили всичко", заяви миналата седмица Михайлов по време на изслушване пред Комисията по въпросите на децата, семейството, младежта и спорта в Народното събрание.

Четете още

Боби М. запален и изгорен в Русе

Боби М. запален и изгорен в Русе

Боби Михайлов: Това е нападение срещу мен, аз съм изкупителна жертва от години

Боби Михайлов: Това е нападение срещу мен, аз съм изкупителна жертва от години

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама