Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/16406388 www.bgdnes.bg

Дъщерята на Стоянка Мутафова - Мария: Забравиха мама!

Младите актьори не знаят за нея, не я честваха, казва още Муки

"Забравиха мама за чествания. Разбирам ги хората, четири години са доста време, откакто я няма, но тя винаги е в сърцата им. А за мен тя е незабравима. Най-важният човек в живота ми. Всеки ден ходя на гроба й, а за кончината й на 6 декември нищо специално няма да правя."

Това споделя Мария Грубешлиева, дъщеря на покойната велика българска актриса Стоянка Мутафова. На Никулден се навършват четири години, откакто душата на Госпожа Стихийно бедствие отлетя в небето.

Реклама

"Много често като изкарвам кученцата, хората ме поздравяват, разпитват ме как съм, споделят спомени с майка ми и това ми топли сърцето. Но е тъжно, че новите артисти много не знаят за тези преди тях - като майка ми, като Калоянчев, Парцалев. Слушали са, но чествания за тях в НАТФИЗ няма. Или поне мен не са ме канили", сподели Муки.

Актрисата, която 15 години игра в Младежкия театър, ще направи помен в памет на майка си отново на гробищата и в църквата.

Иначе през октомври Муки бе на представянето на барелефа на Стоянка Мутафова в Сатиричния театър. На изложбата бяха и семейството Калоянчеви. Маските на великите за "смешната" трупа актьори крепят една от колоните в централното фоайе. Освен на Калата и Стоянка образ беше изваян и на Таня Лолова. Очаква се инициативата да продължи и с други комици на Сатирата.

"Дадох и шапка на майка ми в началото на октомври за музейна сбирка, посветена на големи актьори в пазарджишкото село Черногорово. Там също разказах спомени за майка ми, както и за неволите, които ме съпътстват откакто съм сама. Трудно е да живееш само с трите ми кучета. Липсва ми майка ми", каза Муки. Напоследък тя сънувала Стоянка все по-често. Наскоро й се присънило, че я вика и търси. По едно време вратата на стаята се отворила и Мутафова се появила с черната рокля, с която била погребана. Казала й, че е тук. От съня Муки се стреснала и се събудила. "Хубаво ми е, като си мисля за нея, преди плачех постоянно, сега само гледам снимки и си спомням с любов", казва Муки.

Четете още

Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев се завърнаха в "Сатирата"

Стоянка Мутафова и Георги Калоянчев се завърнаха в "Сатирата"

Дъщерята на Стоянка Мутафова наема жена за домакинството

Дъщерята на Стоянка Мутафова наема жена за домакинството

Реклама
Реклама