Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17054035 www.bgdnes.bg

Мистерия! Никой не знае къде е гробът на Юлиан Вучков

Приятел му бях, но не знам къде е последният му дом, каза актьорът Ники Априлов

Никой не знае къде е гробът на легендарния критик и тв водещ проф. Юлиан Вучков.

Това научи "България Днес" от актьора Ники Априлов, който сподели, че в момента има много спекулации къде е гробът на професора, но и самият той не знае къде е, въпреки че е бил голям приятел приживе с неповторимия водещ.

Реклама

"В момента не знам къде се намира гробът на професора, а и едва ли някой се грижи за него, защото той няма роднини", категоричен е Априлов. Той опроверга и слуховете, че е правил представление за Вучков.

"Аз никога не съм правил представление за Юлиан Вучков. Само дадох едно интервю, в което споделих впечатления за него, но няма такова нещо като филм или постановка", категоричен бе Априлов.

Преди време култовият водещ почете с чаша 15-годишно уиски рождения ден на колегата си. Двамата до последно бяха много близки приятели.

"Допадаше ми, че Вучков казва всичко, което аз мисля, едно към едно. Само че професорът го казваше по един невероятен начин, защото имаше много богат речник", допълва Априлов.

След кончината на проф. Юлиан Вучков Априлов изживява голяма депресия и мъка. Ники се е чувствал наистина ценен и наистина успял покрай професора.

"След всеки ефир на предаването "Като лъвовете" Юлиан ми се обаждаше, за да ми вдигне духа и да ми каже колко съм добър", споделя той. През това време Априлов е понасял доста критики и обажданията на Вучков го подкрепяли и му давали сили занапред.

Реклама

"Професор Вучков ме защити в ефир. Каза, че изявата на всички "лъвове" им дава самочувствие и ги прави по-уверени", допълва водещият.

Иначе Ники в момента преподава на ученици актьорско майсторство. Учи ги на въображение и творчество. На въпроса как се развива въображението у младите, актьорът е категоричен, че само с четене и гледане на филми.

"Възпитавам в учениците си вяра и наивност. Това е най-важното за един актьор. Да застанеш върху един картонен кораб на сцената и да си представиш, че вълните на морето те заливат. Вярата не е в онзи смисъл, който всички разбираме. Тя върви ръка за ръка с наивността. Вяра и наивност. Така ме е научил професор Вучков", споделя Ники Априлов.

Четете още

Юлиан Вучков бил прехласнат по Лили Иванова, не отделял поглед от ръцете й

Юлиан Вучков бил прехласнат по Лили Иванова, не отделял поглед от ръцете й

Проф. Юлиан Вучков:
Искам на небето при Дианка!
Проф. Юлиан Вучков:
Искам на небето при Дианка!

Проф. Юлиан Вучков: Искам на небето при Дианка!

Реклама
Реклама
Реклама