Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/17443136 www.bgdnes.bg

Македонски полицаи ритат като зелка българина Яне

На пътя насред пладне

Ченгетата уволнени, Мургоски с две счупени ребра, нос и ръка 

Пореден тежко пребит българин от Охрид. Яне Мургоски е със счупени ребра, нос и лява ръка. Ритан е като зелка от четирима македонски полицаи насред пладне на пътя.

"Случва се по време на рутинна проверка на пътни полицаи. Станало е вербално пререкание с униформените и Яне е пребит насред пътя. Ритан е като зелка от македонската полиция. По случая вече има досъдебно производство, като двама от полицаите са уволнени и в ареста", разказа пред "България Днес" председателят на фондация "Македония" Виктор Стоянов, който огласи новия случай на агресия в РСМ срещу българин в социалните мрежи.

Реклама

Потърпевшият Яне Мургоски е служител на стадион "Билянини извори" в Охрид. Отговаря за поддръжката на терена. Човек без обществени нарушения и чисто съдебно минало. Българин е по самосъзнание, но без българско гражданство.

Татко му е изявен българин от Охрид - писателят Владо Мургоски. "Наскоро с баща му издадохме важна книга за българите в Охрид и Македония. Това е книгата за "Радко" - първото българско дружество в Македония след 1944 година", казва Стоянов.

Вчера от генералното ни консулство в Битоля са посетили Яне в дома му в Охрид, където се възстановява.

"Той не знае защо е бил пребит от полицията. Много е притеснен, чувства се зле, има нужда и от психолог, който едва ли македонската държава ще му осигури. Ще бъде поискано България да препоръча адвокат, защото не са доволни от сегашния, който след инцидента е поел защитата. Събираме пари, които да изпратим на баща му, за да поеме разходите, които предстоят", каза още председателят на фондация "Македония" и допълни, че целта е да бъдат набрани 1000 евро.

Четете още

ГРОЗНО! Македонци изхвърлиха паметник на Кирил и Методий

ГРОЗНО! Македонци изхвърлиха паметник на Кирил и Методий

Македонски ченгета налагат нашенец, защото "много приказва"

Македонски ченгета налагат нашенец, защото "много приказва"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама