Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/1822637 www.bgdnes.bg

Изгониха Мишо Шамара (Биг Ша) от Европарламента, крещи "Лицемери!" (видео)

Рапърът Мишо Шамар бе изгонен от Европейския парламент, след като изкрещя "Лицемери" по време на едноминутно мълчание в памет на самозапалилия се Пламен, който почина на 3 март.

Външният министър Николай Младенов отправи молба към европейските представители да се запази минута мълчание в деня на национален траур за България.

Реклама

"Не знам дали е правилно, но емоциите ми взеха връх", отбелязва Шамара във фейсбук.

"Естествено вчера, когато 44 човека пострадали от режима на Борисов, бяхме в парламента и давахме пресконференция, българските медии ги нямаше, нито днес, когато лицемерите от ГЕРБ по време на най-сериозните протести и вълнения в България, да ми откриват изложбички и да се правят на палячовци. Направо умът ми не го побира", пише рапарът. (Допуснатите от Шамара правописни грешки са редактирани)

"На секундата ме обградиха 5-6 човека и ме изгониха", отбелязва той.

В европейския парламент в Брюксел днес се състоя официална церемония, с която бе отбелязана 70-годишнината от спасяването на българските евреи през Втората световна война.

В присъствието на българския президент Росен Плевнелиев, израелския му колега Шимон Перес, на външния министър в оставка Николай Младенов, на еврокомисаря Кристалина Георгиева и на членове на Европейския парламент беше открита документалната изложба "Труден избор с голямо значение: Съдбата на българските евреи".

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама