Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/4944548 www.bgdnes.bg

Жестокият бияч на 3-годишния Христо: Сашо ме плашеше с убийство

"Александър ме заплашваше, че ще ме убие, ако не се забавлявам по неговия начин и издам какво се е случвало в апартамента", заяви на вчерашното заседание на Софийски градски съд 18-годишният Патрик Първев. Въпреки неговите твърдения и опита на защитата му да го измъкне от ареста под предлог, че той е ученик и скоро трябва да се върне в класната стая, магистратите безкомпромисно решиха, че неговото място е зад решетките. Първев е обвинен заедно със своя приятел Александър Донов в опит умишлено да убият 3-годишния Христо, като в продължение на 10 дни го пребивали жестоко.

ВНИМАНИЕ, ЧИТАТЕЛИ! Целият текст, снимки, още факти и интересни детайли ще публикуваме УТРЕ в хартиеното издание на "България Днес".

Съдът мотивира своето решение, като посочи, че до момента всички доказателства по делото сочат участието на Патрик в ужасяващото престъпление. Като утежняващи вината обстоятелства магистратите посочиха и факта, че престъплението било извършено, докато Патрик незаконно е обитавал жилището на малкия Христо. Опитът на двамата биячи по време на задържането им да измамят ченгетата, че детето само е паднало от леглото, също бе взето предвид. Другият обвиняем Александър не обжалва наложената му от апелативния съд мярка задържане под стража, но не е изключено да се възползва от това свое право.
Зловещата история, която потресе цяла България, започва със заминаването на майката на малкия Еци - цигуларката Невена Ваклинска. През лятото тя работи като гастролиращ музикант в Скандинавия. Самотната майка се свързва със своя приятел Светлозар, баща на Александър, който се съгласява да поеме грижите за 3-годишния Христо. Той я предупреждава обаче че синът му също ще гледа малчугана. Възнаграждението за бавенето на момченцето е доста апетитно за един 18-годишен младеж - 1200 лв. на месец. Така на 26 юни Сашо се пренася в апартамента на музикантката в "Зона Б-19". На 1 юли в дома на ужасите идва и Патрик. С оставените за нуждите на детето пари биячите започват да гуляят. В началото те не посягат на малкия Еци. От направените по-късно медицински експертизи ще стане явно, че извергите започнали да пребиват момченцето 10 дни преди то да бъде прието в безпомощно състояние на 21 юли в "Пирогов". Така първият шамар попада в лицето на 3-годишния Еци около 10 юли. Следва всекидневна канонада от тупаници, ритници и удари с точилка по цялото тяло. Детето дори било заливано с вряла вода. Когато то си позволявало да проплаче, изродите го затваряли в шкаф. По време на малтретирането Христо периодично се чувал с майка си по социалните мрежи. То обаче било вцепенено от страх и не смеело да каже нищо от преживяното. Потресаващ е и фактът, че биячите записали всичко на телефоните си. Невена също е предала на следствието и снимки на Еци, изпратени й от самия Александър на 19 юни, на които ясно се виждало, че лявата буза на детето е насинена. Така след 10 дни зверски побой се стига и до фаталният момент. Малчуганът не издържа на поредното меле и припада. Експертите са категорични, че множеството наслагвания от удари са причинили мозъчен хематом. Биячите изпадат в паника и викат на помощ съседката Мария. След адекватната медицинска намеса и последвалата операция детето е спасено, като в момента се възстановява успешно.


Христо ГЕНАДИЕВ

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама