Реклама
https://www.bgdnes.bg/bulgaria/article/5738551 www.bgdnes.bg

Крадци на вещи, огнестрелни оръжия и боеприпаси отиват на съд

Районна прокуратура - Троян внесе обвинител акт срещу двама мъже за извършена кражба и противозаконно държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Обвинението срещу Димитър Т. и Владислав В. е за това, че в началото на декември 2015 г. в Троян и в с. Ломец, в съучастие, при условието на продължило престъпление и повторност в немаловажни случаи, отнели чужди движими вещи, като част от предмета на кражбата са огнестрелни оръжия и боеприпаси. Всички вещи са на стойност 2749.60 лв.

Реклама

В началото на декември 2015г. от двора на цех на "Поливест" ЕООД в с. Ломец, Димитър Т. откраднал велосипед на мъж от с. Българене. После престъпното дуо задигнало и два градински стола за 90 лева пред пицария "Дон Пацо" в Троян.

Ден по-късно Владислав и Димитър се върнали в с. Ломец и пак споходили цеха на "Поливест" ЕООД. Там разбили каса на входна врата и катинар на метална каса с чук, като част откраднатото са огнестрелни оръжия и боеприпаси: 26 патрона 12-ти калибър, кожен патрондаш, ловен нож с гравюри с калъф, гладкоцевна ловна пушка "Силма и гладкоцевна ловна пушка "ИЖ". Освен това задигнали моторен трион "Щил", цифров видеорекордер /DVR/, мобилен телефон "NOKIA" - всичко на обща стойност 2509 лева.

Двамата са обвиняеми и за това, че по същото време у себе си и под колони в началото на мост на главен път Ловеч - Троян, в землището на с. Калейца, държали огнестрелни оръжия, без да имат за това надлежно разрешение.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане от съда.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама