Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14169547 www.bgdnes.bg

Иво Ивков остава в "Левски"

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков почти сигурно ще предприеме изненадващ ход след общото събрание на клуба днес, научи "България Днес". Той няма да махне изпълнителния директор Ивайло Ивков, както се очакваше.

Адвокатът предприе атака спрямо легендата в последните седмици, подкрепен от водеща фракция на феновете. Затова се смяташе, че той ще се раздели с поста си след решителната сбирка на "Герена".

Реклама

Сираков и останалите шефове имат други планове. Според тях с поста си в Надзорния съвет трябва да се сбогува представителят на споменатите фенове Петър Ганев. Досега финансистът бе там заедно с мажоритарния собственик и представителя на генералния спонсор Венцислав Димитров. 

С този ход споменатите привърженици няма да имат лост в управлението на клуба. Освен това така Ивков ще остане изолиран в ръководството. Изпълнителният директор ще е без подкрепа в Надзорния и управителни съвети на "Левски". Всички там заемат страната на Сираков в разразилата се битка. Така Ивков хем ще остане, хем ще е без реална власт. След няколко месеца ще се мисли за евентуалната му смяна.

Общото събрание днес от 11,00 часа се прави с цел вдигане на капитала на дружеството. С набраните средства трябва да се покрият част от дълговете на клуба към НАП. Максималната сума, която може да постъпи, е над 3 млн. лева.

В дневния ред има и освобождаване на настоящите Надзорен и Управителен съвет. Във втория също ще има промени, тъй като един от членовете, Радослав Разпопов, подаде оставка преди известно време. Едва след избирането на нови хора в управата ще може да се коментира смяна или оставане на Ивков на "Герена". Все пак решаващата дума ще е на Сираков. Именно по негово предложение адвокатът бе назначен за изпълнителен директор.

С оставането на Ивков отпада и минималният шанс треньорът Станимир Стоилов да си тръгне. Имаше слухове, че Мъри може да напусне в знак на солидарност с него. Това така и не бе потвърдено от специалиста и обкръжението му.

Четете още

Бивш шеф на "Герена": Битката е за акциите на "Левски"

Бивш шеф на "Герена": Битката е за акциите на "Левски"

Мир на "Герена" ли се задава? Мъри и Наско стоплят отношенията в "Левски"

Мир на "Герена" ли се задава? Мъри и Наско стоплят отношенията в "Левски"

Войната в "Левски": Сектор "Б" сипе заплахи

Войната в "Левски": Сектор "Б" сипе заплахи

"Левски на левскарите" с атака по Сираков

"Левски на левскарите" с атака по Сираков

Реклама
Реклама
Реклама