Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14312373 www.bgdnes.bg

Легендата на "железничарите" Спиро Дебърски: Време е "Локо" да вдигне купа!

Време е "Локомотив" (София) отново да спечели трофей! Това заяви голямата легенда на столичните "железничари" Спиро Дебърски пред "България Днес". 89-годишното бивше ляво крило отлично знае какво е чувството, тъй като е вдигал шампионската титла на страната през далечния вече сезон 1963/64. Днес "Локо" приема ЦСКА 1948 в първи полуфинал от турнира за Купата на България.

"Добре играят "Локомотив" този сезон, не са лош отбор. Отстраниха "Славия" в предишния кръг, а ние много трудно винаги сме играели с тях. Липсва им само малко повече постоянство. Разбира се, че имат силите да спечелят купата. Мечтая да застана до момчетата с трофея", сподели Дебърски. 

Реклама

"Лошото е, че постоянно се сменят играчите всеки сезон. За какво са ни толкова много чужденци? Тогава какъв е смисълът от школите?", пита резонно бате Спиро. Той има проблеми със зрението, но въпреки това се опитва да гледа всеки по-важен мач на "Локомотив". Дебърски още пази страхотни спомени от шампионската титла на "Локо" преди 59 години.

"Това показва, че сме имали възможности. За да станеш държавен шампион, не е случайно. Доста голяма беше конкуренцията тогава. Аз бях много амбициозен и затова пробих във футбола. След титлата вкарах пет гола в турнира за Купата на европейските шампиони. Но никога не съм си броил попаденията и не съм си водил статистики", признава Спиро Дебърски.

За последно "Локомотив" (Сф) вдигна националната купа през 1995 година. Има общо 4 трофея от този турнир. Столичните "железничари" са ставали и 4 пъти републикански шампиони (1940, 1945, 1964 и 1978 г.). Най-голямото им постижение в Европа е четвъртфинал в турнира за Купата на УЕФА през сезон 1979/80.

Четете още

Треньорът на "Локо" (Сф) Станислав Генчев:
Няма да сменям Мъри!

Треньорът на "Локо" (Сф) Станислав Генчев: Няма да сменям Мъри!

Легендата Спиро Дебърски: Промяната във футбола почва от държавата
Легендата Спиро Дебърски: Промяната във футбола почва от държавата

Легендата Спиро Дебърски: Промяната във футбола почва от държавата

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама