Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14341551 www.bgdnes.bg

Вижте прогонозата на Вальо Михов за дербито ЦСКА - "Лудогорец" на "Армията"

Статистиката сочи: Головете идват след 75-ата минута

"Тактическата битка между треньорите Саша Илич и Ивайло Петев ще реши дербито ЦСКА-София - "Лудогорец". Това заяви пред "България Днес" футболната легенда Валентин Михов за утрешния мач на "Армията", който може да бъде решаващ за титлата.

"Двата отбора се познават много добре и изненадите могат да дойдат от нестандартни ходове на наставниците", коментира Михов, който е известен и с точните си прогнози за напечени футболни дербита. Този път Вальо се въздържа от категорично мнение за крайния резултат. "Тази среща е много сложна за прогнозиране, победата може да отиде и в двете посоки. Мачът е непредвидим, какъвто беше и този на ЦСКА-София срещу "Левски".

Реклама

Любопитен анализ на dsport.bg сочи, че на мача в неделя има голяма вероятност попадения да паднат след 75-ата минута.

Дотук в първенството "Лудогорец"

е вкарал 67 гола, ЦСКА-София - 48. Но цели 22 гола, или 1/3 от попаденията българският шампион е реализирал между 75-ата и 90-ата минута. За сравнение следващият най-ползотворен период за "Лудогорец" е между 1-ата и 15-ата минута, когато има 10 попадения. Същото се отнася и за ЦСКА-София. "Червените" са вкарали най-много голове точно между 75-ата и 90-ата минута - 13 попадения. Следващият най-ползотворен период обаче е между 60-ата и 75-ата минута, когато ЦСКА-София е реализирал 10 попадения. Ако се доверим на тази статистика, то в неделя може да очакваме гол или голове точно в последните 15 минути на двубоя.

Залагам на българското!

По парливата тема за липсата на наши футболисти във водещите отбори Валентин Михов има категорично мнение: "Залагам на българското!"

"Не казвам, че не трябва да има чужденци в Първа лига, но те трябва да са от висока класа, а не на кило - казва Михов. - Футболът ни е бил силен тогава, когато сме развивали българските таланти. Когато се върнем към тази практика, тогава ще дойдат и новите ни успехи."

Четете още

Турицов: Винаги съм бил от ЦСКА

Турицов: Винаги съм бил от ЦСКА

Ивайло Петев започва нов проект в "Лудогорец"

Ивайло Петев започва нов проект в "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама