Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14423490 www.bgdnes.bg

ЦСКА търси купувач за скандален нидерландец

Брадли де Нойер вероятно е изиграл последния си мач за "червените"

ЦСКА търси нов отбор на скандалния нидерландец Брадли де Нойер. Защитникът изпадна в немилост на "Армията" след поредица от издънки и вероятно ще си тръгне през лятото без да играе повече до края на този сезон. Де Нойер има сериозни проблеми с дисциплината и на "Армията" вече са вдигнали ръце от него.

Защитникът пристигна през миналото лято от румънския "Фарул" с много надежди, като за него бяха платени около 200 000 евро. Сайтът transfermarkt го оценява на 1,2 млн. евро, но едва ли ще се намери клуб, който да плати подобна цена. Все пак от ЦСКА се надяват да приберат по-висока сума от платената за него след края на сезона.

Реклама

Проблемите започнаха, след като нидерландецът едва не се сби със съотборника си Станислав Шопов на терена в дербито с "Левски". След това Де Нойер беше контузен един ден, а на следващия тренира без никакви проблеми със съотборниците си. Това накара треньорът Саша Илич да се усъмни в морала му и да го зачеркне тотално от титулярния състав. Де Нойер не се е появявал на терена от злополучното дерби с "Левски", въпреки че попадна в групата на някои от мачовете.

Освен това защитникът е показал несериозно отношение в тренировките, което доведе до трайното му замразяване. Чисто спортно-технически Де Нойер също е рисков играч. Заради негово нарушение за дузпа ЦСКА отпадна от "Черно море" за Купата, а срещу "сините" защитникът отново игра с ръка в наказателното поле, но тогава наказателният удар бе пропуснат от Ивелин Попов. Нидерландецът направи и още една дузпа през сезона и на два пъти получи червени картони. Все пак Де Нойер вкара два гола, като за изпълнението си срещу ЦСКА 1948 получи награда за най-красиво попадение в Първа лига на церемонията "Футболист на годината".

Четете още

Саша Илич строява сърдития Назон в ЦСКА

Саша Илич строява сърдития Назон в ЦСКА

Наказват побойниците в ЦСКА

Наказват побойниците в ЦСКА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама