Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/14494953 www.bgdnes.bg

ЦСКА се хвърля в атаки срещу "Лудогорец"

ЦСКА ще се хвърли в атака в днешния мач за титлата срещу "Лудогорец" в Разград. "Червените" имат нужда от задължителна победа, за да изместят "орлите" от върха в класирането на Първа лига и да се превърнат във фаворит за златните медали.

За целта треньорът Саша Илич се готви за промяна в стратегията. През този сезон "червените" отнесоха много критики за дефанзивния подход в дербитата с "Лудогорец" и "Левски", но този път се очаква да изглеждат далеч по-офанзивно.

Реклама

Сръбският треньор отново ще заложи на схемата 3-5-2, която за първи път използва именно срещу "Лудогорец" в Разград през есента. Тогава "червените" играха по-силно от шампионите и създадоха доста положения, но в крайна сметка злощастно загубиха с 0:1.

Илич се надява този път и късметът да е на страната на ЦСКА, но за целта отборът трябва да играе по-нападателно, а не да чака грешка на съперника. В атака "червените" ще заложат на голмайстора Дюкенс Назон, който ще бъде подпомаган в предни позиции от Маурисио Гарсес.

Сръбският треньор вече като цяло е наясно със състава за дербито, като пред него има една по-сериозна въпросителна. Илич ще трябва да реши кой да е третият централен защитник освен двамата нидерландци Юрген Матей и Мено Кох. Треньорът ще избира за техен партньор един измежду Християн Петров и Амос Юга. Засега с предимство е африканецът, който е един от лидерите на отбора на и извън терена. Юга е далеч по-опитен и вероятно ще бъде предпочетен пред Петров, който бе титуляр в последния мач срещу "Черно море" и се представи на ниво. Юга пропусна последните срещи заради наказание и лека контузия, но ще е напълно готов за дербито в Разград. Въпреки това Петров има своите шансове за титулярно място, като решението ще бъде взето в деня на мача.

На терена се очаква да започнат максимум общо четирима българи от двата отбора. В "Лудогорец" сигурен титуляр е звездата на отбора Кирил Десподов, Тодор Неделев също има шансове да започне от първата минута. В предишния мач Неделев вкара единствения гол за победата срещу "Локо" (Пд), като това бе първото му попадение с екипа на "орлите" след трансфера от "Ботев".

В състава на ЦСКА единственият сигурен българин в титулярния състав е Иван Турицов плюс евентуално Християн Петров. Третият от по-често играещите българи Станислав Шопов се очертава да е резерва.

Четете още

Огради пазят Десподов от камъни

Огради пазят Десподов от камъни

Неделев: Домакинството е голям плюс

Неделев: Домакинството е голям плюс

Война за билети на "Лудогорец" - ЦСКА

Война за билети на "Лудогорец" - ЦСКА

ЦСКА-София с нова защита срещу "Лудогорец"

ЦСКА-София с нова защита срещу "Лудогорец"

Реклама
Реклама
Реклама