Реклама
https://www.bgdnes.bg/futbol/article/15084036 www.bgdnes.bg

Звезди на "Левски" станаха българи

Две от звездите на "Левски" Уелтън и Цунами вече са българи. Бразилците взеха наше гражданство наскоро, научи "България Днес".

Този ход на ръководството е стратегически. Вземането на българско гражданство на нападателя и бека освобождава две места за чужденци извън Европейския съюз. Както е известно, според наредбите на БФС максимум петима такива играчи могат да са едновременно на терена. Сега Уелтън и Цунами освобождават две квоти.

Реклама

Взимането от бразилците на български паспорти улеснява клуба и чисто логистично. Много по-лесно могат да пътуват за мачове и лагери в чужбина с отбора. Вече не се нуждаят от допълнителни документи.

Това бе от огромна помощ при пътуването до Скопие за мача с "Шкупи". Подобно на Жереми Патрис, и те бяха забравили един от нужните за чужденци документи. Наличието на български лични карти им позволи да минат границата без проблеми.

Уелтън и Цунами преминаха в "Левски" в края на 2021-ва. Двамата бързо се превърнаха в основни футболисти на "сините" под ръководството на Станимир Стоилов. Продължават да са несменяеми титуляри са и при Николай Костов сега. Нападателят е футболистът в топформа на "Герена" в момента.

Договорът на Цунами е до края на настоящия сезон. В момента текат усилени преговори с него и мениджъра му за нов контракт. Разговори имаше и през миналата седмица, научи "България Днес". Изпълнителния директор Даниел Боримиров се среща а агента на защитника. Бранителят е близо до подпис, като се преговаря за детайли. Цунами и семейството му се чувстват отлично в България. Наскоро бе избран и за един от капитаните на "Левски" заедно с Николай Михайлов и Андриан Краев. Бразилецът замени продадения на "Лудогорец" Ноа Сунко Сундберг.

Четете още

Белгийци следят Уелтън от "Левски"

Белгийци следят Уелтън от "Левски"

"Левски" ПЕСТЕЛИВ с миниселекция

"Левски" ПЕСТЕЛИВ с миниселекция

Цунами избра Слънчака пред Копакабана

Цунами избра Слънчака пред Копакабана

Уелтън: Благодаря на Бог

Уелтън: Благодаря на Бог

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама